Tenisz: Az én koromban elgondolkoznak az emberek – Federer

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 12:22
Roger Federer motiváltan várja a szombaton kezdődő új teniszidényt, amelyben 100. egyéni trófeájának megszerzése a célja.


„Az én koromban elgondolkoznak az emberek azon, hogy képesek-e még valami különlegesre. Ha ez Melbourne-ben megint sikerülne, az csodálatos lenne” – jelentette ki a 37 éves svájci sztár, aki a 22. szezonjára készül.

Federer idén és tavaly győzni tudott az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nemzetközi bajnokságon, idei sikere pályafutása 20. GS-diadala volt.

„Nehéz minden évben minőségi teniszt játszani, ráadásul sokszor a szerencsére is szükség van. Remélem ugyanakkor, hogy sikerül megint olyan jól kezdeni az esztendőt, mint a legutóbbi két alkalommal” – fogalmazott a világranglistán jelenleg harmadik teniszező.

Hozzátette, a felkészülése jól sikerült, az utóbbi három-négy hétben intenzív edzései voltak, és nagyon várja már az új idényt, amelyben első tornagyőzelme lenne egyúttal pályafutása századik diadala.

A svájci játékos a január 14-én kezdődő Australian Open előtt részt vesz a szombattól jövő szombatig tartó Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, amelyen Belinda Bencic párjaként indul a címvédő svájci együttesben.

A férfiak között legtöbb Grand Slam-tornagyőzelmmel rendelkező játékos újév napján, Perthben vegyespáros-mérkőzésen összecsaphat a nők örökranglistáján 23 egyéni GS-címével második Serena Williamsszel is, aki Frances Tiafoe párjaként ugyancsak részt vesz a versenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik