Tenisz: az első után a második kiemelt is elköszönt Budapesttől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 13:52
null
Krajinovics Budapesten cáfolta a papírformát (Fotó: AFP/Archív)
A második helyen kiemelt Borna Coric meglepetésre kiesett a negyeddöntőben az 586 140 euró (184.6 millió forint) összdíjazású budapesti férfi salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 15. horvát pénteken a selejtezőből érkezett Filip Krajinoviccsal találkozott, akit eddigi egyetlen meccsükön, az idei Australian Openen négy szettben megvert.

A világranglistán 105. szerb alaposan rácáfolt a várakozásokra, és kiváló játékkal hozta az első szettet. A folytatásban egy-egy bréket kövezően Coric 5:4-nél három játszmalabdát is elpuskázott, majd elvesztette az adogatását, Krajinovics pedig magabiztosan kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 57 percig tartott.

„Melbourne-ben Borna nyert megérdemelten, ma pedig én, ettől még jó barátok maradunk
– mondta mosolyogva Krajinovics. – Tavaly sokat kihagytam sérülések miatt, vissza is estem a ranglistán, de az idén megint jó formában vagyok, úgyhogy újra megcélzom a top harmincat" – tette hozzá.

Mivel a korábbi US Open-bajnok Marin Cilic már csütörtökön kiesett, a Hungarian Open első két kiemeltje számára befejeződött a viadal.

A folytatásban a negyeddöntő második meccsén a szabadkártyás Balázs Attila (246.) következik a francia Pierre-Hugues Herbert (49.) ellen.

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (586 140 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Krajinovics (szerb)–Coric (horvát, 2.) 6:4, 7:5
Később
Balázs–Herbert (francia)
Cuevas (uruguayi)–Berrettini (olasz)
Baszilasvili (grúz, 4.)–Györe (szerbiai, 5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik