Tenisz: az ATP-tornák java az Eurosportra költözik

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 15:40
null
Novak Djokovics és Roger Federer mérkőzéseinek nagy részét az Eurosporton láthatja a magyar közönség (Fotó: AFP)
2020-tól négy éven át a négy Grand Slam-torna mellett az ATP-tornák jelentős részét az Eurosport csatornái közvetítik – közölte kedden az Eurosport magyarországi internetes oldala.

A megállapodás azt jelenti, hogy az Australian Open, a Roland Garros, a Wimbledon és a US Open mellett jövőre 41 ATP-versenyt közvetít az Eurosport. A menetrendben kilenc 1000-es, tizenhárom 500-as (azaz ebből a két kategóriából az összes viadal) és 17 250-es viadal lesz, utóbbiak egyike a Gazprom Hungarian Open Budapesten. Az idényt az U21-es és a felnőtt ATP-világbajnokság zárja, amelyeket szintén az Eurosport közvetít.

„A négy Grand Slam-torna innovatív közvetítésére építve Magyarországon mostantól tényleg az Eurosport lesz a tenisz igazi otthona. Izgalommal várjuk, hogy a mostani megállapodással kiegészülve maximálisan kiszolgálhassuk a teniszrajongókat az összes Eurosport-platformon” – idézi a közlemény Andrej Sztojcsevet, a Discovery üzletfejlesztésért felelős régiós alelnökét.

Az Eurosport négy országra szerezte meg a közvetítési jogokat, Magyarország mellett Romániában, Csehországban és Szlovákiában is az ATP-versenyek kizárólagos otthona lesz.

Az ATP 2020-as 1000-es versenyei: Indian Wells, Miami, Monte-Carlo, Madrid, Róma, Toronto, Cincinnati, Sanghaj, Párizs.

Az ATP 2020-as 500-as versenyei: Rotterdam, Rio de Janeiro, Acapulco, Dubai, Barcelona, Halle, London, Hamburg, Washington, Peking, Tokió, Bázel, Bécs.

A 2020-as ATP 250-es versenyek az Eurosporton: Pune, Szófia, Buenos Aires, Delray Beach, Houston, Budapest, Estoril, Lyon, Eastbourne, Umag, Gstaad, Los Cabos, Winston Salem, Metz, Csuhaj, Csengtu, Antwerpen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik