Tenisz: a világelső játékos Babos legyőzőjét kiejtve jutott fináléba

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.05. 11:23
Aljakszandra Szasznovics a hetedik helyen kiemelt lett Anastasija Sevastova legyőzésével bejutott a döntőbe a brisbane-i tenisztorna női versenyében.

A 23 éves fehérorosz játékos ezzel a torna történetében az első, aki a selejtezőből indulva jutott el a döntőig. A fináléban a második kiemelt cseh Karolína Plísková, vagy a harmadikként rangsorolt ukrán Elina Szvitolina lesz az ellenfele.

A férfiak versenye még csak a negyeddöntőnél tart, ahonnan pénteken bejutott a legjobb négy közé a hazai közönség előtt szereplő, harmadik kiemelt Nick Kyrgios: az ausztrál játékos az ukrán Alekszandr Dolgopolov ellen győzött szetthátrányból fordítva.

Ugyancsak elődöntős a szintén ausztrál Alex De Minaur: a 18 éves, a világranglistán csupán 209. játékos szabadkártyával indulhatott el a tornán, s korábban Milos Raonicot verte meg.

Sencsenben a nőknél a világelső Simona Halep megnyerte, a volt világranglista-vezető Marija Sarapova viszont elveszítette elődöntőjét. Halep a döntőbe jutásért honfitársát, a negyeddöntőben Babos Tímeát búcsúztató Irina-Camelia Begut győzte le két játszmában, másfél óra alatt.

A másik elődöntőben Sarapova hiába hárított három mérkőzéslabdát is a torna címvédője, Katerina Siniaková ellen, végül a hatodik kiemelt cseh versenyző jutott fináléba az 1 óra 57 perces összecsapás végén.

WTA-TORNA, BRISBANE (kemény pálya, 1 millió dollár)
ELŐDÖNTŐ
Szasznovics (fehérorosz)–Sevastova (lett, 7.) 7:6 (7–3), 6:4

WTA-TORNA, SENCSEN (626 750 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Halep (román, 1.)–Begu (román, 4.) 6:1, 6:4
Siniakova (cseh, 6.)–Sarapova (orosz) 6:2, 3:6, 6:3

ATP-TORNA, BRISBANE (kemény pálya, 469 ezer dollár)
NEGYEDDÖNTŐ
De Minaur (ausztrál)–Mmoh (amerikai) 6:4, 6:0
Kyrgios (ausztrál, 3.)–Dolgopolov (ukrán) 1:6, 6:3, 6:4
Harrison (amerikai)–Isztomin (üzbég) 7:6 (8–6), 4:2-nél Isztomin feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik