Tenisz: „A végén te voltál a jobb játékos” – Federer Del Potrónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.19. 08:29
null
A meccs végén Federer gratulált Del Potrónak (Fotó: Twitter)
Fantasztikus döntőt játszott egymással Juan Martín del Potro és Roger Federer az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán, s az előbbi sikerével zárult a mérkőzés. Az argentin kiválóság először tudott Masters-tornán diadalmaskodni, hogy mekkora öröm ez számára, az jól kivehető a finálét követően tett nyilatkozatából.

 

„Még mindig remegek, nehéz szavakkal leírni, hogy most mit érzek. Olyan ez, mint egy valóra vált álom. A múltbeli problémáim, sérüléseim, műtéteim után képtelen vagyok elhinni, hogy itt állok, megnyertem egy Masters-tornát, ráadásul Rogert legyőzve. Csodálatos” – mondta Del Potro.

A 29 esztendős argentin a döntő játszmában 4:4-es állásnál elveszítette adogatójátékát, amely után Federernek három meccslabdája is volt, a svájci azonban nem tudott élni vele, így Del Potro esélyt kapott, a rövidítésben pedig már nem volt kérdés, hogy ki lesz a győztes.

„Nem tudom, hogy jöttem vissza. Remek meccs volt, megvolt az esélyem arra, hogy a második szettben lezárjam, de elhibáztam egy tenyerest, amit képtelen voltam elhinni. Nehéz volt számomra, hogy kitartsak és harcoljak a harmadik játszmában, de túléltem, 5:4-nél brékeltem, ráadásul meccslabdát is hárítottam. A rövidítésben azt mondtam magamban, »most vagy soha«, és ezután nagyszerűen játszottam. Sokat jelent nekem ez a pillanat, mert sohasem nyertem még így trófeát. Most ünnepelni fogok, aztán jöhet Miami, amely az egyik kedvenc tornám. Megpróbálok majd ugyanolyan szinten teniszezni, mint itt.”

Véget ért Federer 2018-as nagy menetelése. A 36 éves svájci idénybeli 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel, és bár most több lehetősége is volt a sorozatbeli 18. győzelméhez, ezekkel nem tudott élni.

„Boldog vagyok, hogy ismét döntőzhettem Indian Wellsben. Remek szériám és hetem volt, a pályán és azon kívül egyaránt – mondta Federer, aki ezután Del Potrónak címezte szavait. – Nagyszerű voltál, megérdemelten nyertél, a végén te voltál a jobb játékos. Nem volt nagy különbség köztünk, de megérdemelted. Szép munka, élvezd ki ezt a pillanatot!”

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (8 909 960 dollár, kemény pálya)
EGYES,
DÖNTŐ
Del Potro (argentin, 6.)–Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:7 (8–10), 7:6 (7–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik