Tenisz: a tagok többsége nem fogadta meg Sávolt Attila tanácsát

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2019.04.16. 13:59
Biztonsági őrök, kitűzők, vita a regisztrációnál – ez fogadta a tagszervezeteket a Magyar Teniszszövetség éves közgyűlésének helyszínén.
A közgyűlés alapján úgy tűnik, a közeljövőben nem lesz béke a honi sportágban (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A közgyűlés alapján úgy tűnik, a közeljövőben nem lesz béke a honi sportágban (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Az elmúlt hónapok konfliktusai után várható volt, hogy nem lesz békés az esemény – és a közgyűlés alapján úgy tűnik, a közeljövőben nem is lesz béke a honi sportágban.

A közgyűlés határozatképes volt, hiszen a lehetséges 308 szavazóból 218 már a kezdéskor megjelent. A „Tiszta tenisz” kitűzőt viselte többek között Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Kapros Anikó, Markovits László és Sávolt Attila mellett az úszólegenda Darnyi Tamás, illetve Gécsek Tibor kalapácsvető is.

Az első napirendi pont előtt Hamar Gábor, a Budai Tenisz Centrum alapítója felvetette, hogy a jegyzőkönyv egyik hitelesítőjének kérjék fel a Magyar Olimpiai Bizottságtól érkező Dr. Bényi Szabolcsot – ő elvállalta volna a feladatot, de a tagság többsége nem kérte a segítségét. A Vasas elnöke, Markovits László pedig azt javasolta, kapjanak szerepet a MOB-tól érkezők, így lett Fábián László olimpiai bajnok öttusázóból szavazatszámláló…

Az elmúlt hetek, hónapok kényes témái mind szóba kerültek, ám többségében továbbra sincs egyetértés a felek között. A 2018-as elnökségi beszámoló megszavazása előtt másfél óráig tartott a kérdések sora, amikre aztán a szövetség képviselői sorban reagáltak. Sokáig úgy tűnt, hogy mivel Sávolt Attila ceglédi egyesülettől kapott meghatalmazását nem fogadták el a regisztrációnál, nem beszélhet, ám hosszas vita után Szűcs Lajos elnök megadta neki a szót.

A korábbi top 100-as teniszező szerint a 244 oldalas beszámolót péntek este kapták meg a tagszervezetek, és mivel három nap nem elég az alapos átolvasására, arra kérte a tagokat, hogy ne fogadják el a dokumentumot. A jelenlévők viszont nem hallgattak rá: 138 igen, 54 nem és 11 tartózkodó szavazat mellett elfogadták az elnökségi beszámolót.

A döntést követően sokan elhagyták a termet, így a közgyűlés határozatképtelenné vált, 15 napon belül rendkívüli közgyűlést hívnak össze a kedden nem tárgyalt napirendi pontok miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik