Tenisz: a szerb kormányfő védelmébe vette Djokovicsot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.30. 14:57
null
Erről a szerb kormány tehet a miniszterelnök szerint (Fotó: AFP)
Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint nem Novak Djokovicsot, hanem a szerb kormányt terheli a felelősség azért, hogy a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour-sorozatán a résztvevők közül többen – így maga a világelső főszervező, Djokovics is – elkapták a koronavírust.

A kormányfő azt követően kelt honfitársa védelmére, hogy a belgrádi és zadari torna kapcsán számos bírálat érte a házigazda Djokovicsékat, amiért nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videófelvétel, amelyen együtt bulizó játékosokat lehetett látni. A fejlemények nyomán a szervezők törölték az Adria Tour további eseményeit.

„Nem Novak, hanem a kormány a vétkes. A mi hibánk, mert megszüntettük a korlátozásokat. Ha nem így teszünk, akkor nincs ez a verseny sem, tehát hagyják békén azt az embert, aki valami jót akart tenni, a versennyel pénzt gyűjteni a rászorulók számára” – idézte Ana Brnabicsot a tennisnet.com, a mulasztások között említve, hogy az Adria Tour belgrádi nyitótornáján ezer ember helyett négyezren voltak a nézőtéren, a résztvevők pedig figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait és nem viseltek maszkot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik