Tenisz: a jövő évi Garros után osztják ki a tokiói kvótákat

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 18:35
null
Babos és választottja lehetne ott az olimpián, ha hétfőn valóban lezárták volna a kvótaszerzést (Fotó: AFP)
A 2021-es Roland Garros után megjelenő világranglista alapján osztják ki a kvótákat a teniszezőknél a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára. A nemzetközi szövetség (ITF) keddi tájékoztatása szerint a menetrend hasonló lesz az idénre tervezetthez, mielőtt ugyanis a koronavírus-járvány miatt 2021-re tolták az ötkarikás játékokat, az idei francia nyílt bajnokság után – azaz hétfőn – dőlt volna el a résztvevők kiléte.

 

Az idei párizsi Grand Slam-torna május 25. helyett szeptember 20-án rajtol el. A tokiói kvalifikációhoz egyesben az első 56-ban kell lenni a világranglistán, plusz az elmúlt olimpiai ciklusban bizonyos számú Davis-kupa-, vagy Fed-kupa-szerepléssel kell rendelkeznie a játékosoknak. Hat indulási lehetőség szintén a világranglista alapján dől el, de már kontinentális eloszlásban. Ezenkívül egy kvóta jár a rendező Japánnak, míg egyet az ITF ítél oda Grand Slam-győztes vagy olimpiai bajnok játékosnak. Párosban a top 10 mezőnye utazhat Japánba, partnerüknek pedig az egyes vagy a páros rangsor első 300-ából kell kikerülnie.

Azt biztosan megmondani, hogy az érintett magyar teniszezők közül ki szerepelhetett volna az olimpián, ha nincs a koronavírus-járvány és a halasztás, természetesen nem lehet, és nincs is sok értelme, ugyanakkor elég valószínű, hogy csupán Babos Tímea indulhatna, és ő is csak női párosban egy általa választott partnerrel – aki jelenleg Stollár Fanny (97., a páros-világranglistán), Jani Réka-Luca (201., egyes), Gálfi Dalma (233., egyes) vagy Bondár Anna (279., egyes) közül kerülhetne ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik