Tenisz: a járvány miatt Zverev az idén megfontolná a Dk-szereplést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.27. 13:54
Kritikái ellenére mégis fontolóra venné a részvételt a Davis-kupában Alexander Zverev, a férfi tenisz-világranglista hetedik helyezettje.

A németek első számú játékosa korábban többször bírálta a csapatverseny tavalyi átszervezését, idén viszont adott esetben megfontolná, hogy szerepeljen-e a sorozatban.

„Ha novemberig nem versenyzünk, és a madridi Dk-döntő lenne az első torna, már nagyon hiányozna a tenisz. Úgyhogy meglátjuk. Szeretek a válogatottban játszani, remélem, a jövő évi olimpián mindhárom számban elindulhatok, és az ATP-kupán is ott voltam. A Davis-kupát is nagyra tartottam, amíg igazi Davis-kupa volt” – jelentette ki a 23 éves Zverev..

A válogatottak versenysorozatában tavaly óta a 18 csapatos madridi fináléban dől el, melyik csapat lesz a győztes, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Zverev többször hangoztatta fenntartásait az új rendszer ellen, és nem vállalta a szereplést a németeknél a tavalyi döntőben, amelyben a távollétében honfitársai a negyeddöntőben kikaptak a britektől.

A sportág eseményei március eleje óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július közepén rendezhetnek újra versenyeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik