Tenisz: a Garros szervezői elkerülnék az ütközést a US Opennel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.23. 20:19
A szeptemberre halasztott francia nyílt teniszbajnokság szervezői azon dolgoznak, hogy a torna semmiképpen se ütközzön a US Opennel, amelynek megrendezésével kapcsolatban júniusban várható döntés.

Guy Forget, a Roland Garros igazgatója kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy amennyiben a járványhelyzet megengedi, mindkét Grand Slam-tornát meg tudják rendezni.Guy Forget, a Roland Garros igazgatója kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy amennyiben a járványhelyzet megengedi, mindkét Grand Slam-tornát meg tudják rendezni.

„Szorosan együttműködünk az ATP-vel, a WTA-val és az ITF-fel a versenynaptár összeállításában és bejelentésében. Még sok a kérdőjel, New York fertőzöttebb még Franciaországnál is, kiderül, mit hoz a következő néhány hónap” – mondta a sportvezető egy francia rádióadónak szombaton.

Hozzátette, ha lesz Roland Garros, akkor azt jó körülmények között fogják tudni megrendezni, de figyelembe kell venniük a kormányzati intézkedéseket is. A legutóbbi kormányzati döntés értelmében augusztus végéig nem lehet ötezer főnél többet vonzó tömegrendezvényt tartani.

A francia nyílt bajnokság eredetileg vasárnap rajtolt volna, az új kezdési dátum szeptember 20. A US Open a tervek szerint egy héttel korábban érne véget New Yorkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik