Djokovics egymillió euró értékben vásárolt egészségügyi felszereléseket Szerbiának (Fotó: AFP)

Amikor a világelső visszatért Európába az Egyesült Államokból, néhány napot Belgrádban töltött, majd elutazott a spanyol nyaralóhelyre, ahol karanténban készül a versenyekre. A sajtótájékoztatón elmondta, ez most olyan időszak, amikor az embereknek össze kell fogniuk, és a lehetőségeihez mérten mindenkinek segítenie kell az egészségügyi dolgozók munkáját.

„Hatalmas köszönet és üdvözlet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik hónapok óta harcolnak az emberek egészségéért, és mindent megtesznek, hogy segítsenek a polgártársainknak. A fertőzöttek száma napról napra nő, éppen ezért a családom és én, az alapítványunk segítségével úgy döntöttünk, megpróbálunk minél több információt összegyűjteni azzal kapcsolatban, melyik a legjobb módja a támogatásnak, hogy az minél több szerbiai polgár életére hatással legyen” – mondta a 17-szeres Grand Slam-győztes, aki arról is mesélt, hogyan sikerült lélegeztetőgépeket vásárolnia.

„A kínai piacon vásároltunk lélegeztetőgépeket. Köszönöm a kínaiaknak, ők a mi nagy barátaink. Édesanyámnak és édesapámnak Európa-szerte vannak ismerősei, s Németországban sikerült lélegeztetőgépekre bukkannunk” – nyilatkozta Djokovics, aki hozzátette, mindenki, aki olyan helyzetben van, hogy segíthet, az támogassa az egészségügyet.

Szerbiában a legfrissebb adatok szerint, amelyeket pénteken 15 órakor tettek közzé, 528 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. Ez a szám a napokban minden bizonnyal jelentősen nő majd, mivel a szakértők szerint a hétvégén és a jövő hét elején drámaian megugrik majd a fertőzöttek száma, amihez az is hozzájárul majd, hogy az államvezetés bejelentette, a napi 200-250 teszt helyett a jövőben naponta 3000 polgárt tesztelnek majd.