Sem fény, sem vonat – Klein Ron jegyzete

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 01:12

Ez rém kellemetlen helyzet.

Ínséges esztendők után végre két magasan jegyzett magyar szereplőnek szurkolhatunk a világ egyik legnagyobb sportágában. Fucsovics Mártonnak reális esélye van a következő szezonban a top 20 elérésére, hosszú távú célként a legjobb 10-et és a Grand Slam-győzelmet jelölte ki; Babos Tímea párosban nyert Australian Opent és két különböző társsal világbajnokságot, volt világelső, egyesben ő is a top 20-ért dolgozik; kettejük vegyes párosa pedig a következő két évben nagy eredményekkel kecsegtet a Grand Slam-tornákon és a tokiói olimpián.

Eddig jó.

Csakhogy Fucsovics szerdai sajtótájékoztatója után kijelenthetjük: jelen állás szerint két élteniszezőnk 2019-ben a válogatott mellett a budapesti ATP- és WTA-tornán sem szerepel.

Ez már nagyon nem jó.

A szövetséggel harcban álló játékosok hiánya nemcsak a szurkolók miatt lenne fájó, akik ritkán láthatják hazai pályán legjobbjainkat – a jelentős állami támogatással Magyarországra hozott versenyek presztízsének sem tenne jót. A legnagyobb probléma, hogy az alagút végén se fény, se vonat, egyelőre nincs remény arra, hogy kiegyeznek a felek. Bagatellizálhatnánk azzal a helyzetet, hogy idejük még van bőven, hiszen a válogatottbeli eseményeket és a WTA-tornát februárban rendezik meg, az ATP-t meg áprilisban, de ha figyelembe vesszük, hogy a feszültség Fucsovics augusztus végi nyílt levele óta nem csökkent, akkor a hátralévő néhány hét/hónap is hamar eltelhet anélkül, hogy a felek közelebb kerülnének egymáshoz.

Nagy kérdés, mikor érkezik meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától vagy akár még felsőbb szintekről az üzenet: hölgyeim, uraim, tessék kibékülni! Mert csak nem nézhetik tétlenül, hogy 2019-ben, amikor Budapest lesz Európa sportfővárosa, méregdrága teniszversenyeinken nem lép pályára két klasszisunk. A legjobb persze az lenne, ha a felek maguk jutnának el a kiegyezésig, külső segítség – csúnyábban fogalmazva: utasítás – nélkül, és ha nem is vacsoráznak együtt szenteste, legalább a jövő évi megállapodás aláírásának erejéig egy asztalhoz ülnének – mielőbb.

Mert addig ez rém kellemetlen helyzet marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik