Roland Garros: kellemetlen meglepetés – Babosék kiestek a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.06. 16:36
null
Babos (jobbra) idén már nem pacsizik többet a Roland Garroson Mladenoviccsal (Fotó: AFP)
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó két szettben, 7:6, 6:3-ra kikapott a Hozumi Eri, Ninomija Makoto japán párostól a Roland Garros negyeddöntőjében és így kiesett.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Hozumi Eri, Ninomija Makoto (japán)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6, 6:3

Aki esetleg lemaradt az 1-es pályára kiírt negyeddöntő első perceiről, azt sem láthatta, ahogy előbb a japán kettős veszi el Babosék adogatását, majd a magyar francia duó visszabrékel. A felek 4:3-ig rendre hozták a saját játékukat – bár a japánok valamivel nehezebben –, aztán ismét az első helyen kiemelt páros brékelt.

Babos adogathatott 5:3-nál, ám hiába volt szettlabdájuk a francia lánnyal, a japánok nemcsak hárították azt, de vissza is tudtak brékelni. A tizedik játék majdnem negyedóráig tartott, és noha Baboséknak itt már három szettlabdához is jutottak, végül Hozumiék egyenlítettek.

Bő egy óra játék után aztán jöhetett a rövidítés, amelyben 3–3-nál a japánok elvették Babos két adogatását, és a magyar lány egy újabb hibája után 73 perc játékot követően 7–4-gyel behúzták az első játszmát.

A másodikban aztán az ázsiaiak még inkább felszívták magukat, nagyon összeszedetten játszottak, és 3:2-nél három lehetőségük is volt elvenni Mladenovic adogatójátékát, ám a brék elmaradt – ekkor még.

Miután Hozumi hozta a szerváját, ha nem is könnyen, de a japánok elvették a magyar lány adogatását, így a meccsért szerválhattak, s az egész mérkőzésen feltűnően idegesen, sokat hibázva teniszező Babosék minden erőfeszítése ellenére és két bréklabda hárítása után az első meccslabdájukat kihasználva, 106 perc játék alatt kiejtették az elsőként kiemelt párost.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Hozumi Eri, Ninomija Makoto (japán)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6, 6:3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik