Roland Garros: Szávay sérült lábára és nem az ütéseire koncentrált

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 21:35
Megkönnyebbülten nyilatkozott sikeres vasárnapi bemutatkozása után Szávay Ágnes, miután 6:2, 6:2-re legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Stephanie Foretz-et a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

„Nem is arra koncentráltam igazából, hogy mit hogyan üssek, hanem arra, hogy hogyan lépkedjek, mert vigyázni akartam a sérült lábamra – mondta a távirati irodának Szávay. – Madrid óta kétszer fél órát ütöttem, és tudom, hogy a csúszkálástól jöhet elő ismét a combsérülés. Inkább toporogtam a pályán, ezért is volt néhány furcsa ütésem. Szerencsére nem kellett ma sokat oldalra mozognom, ellenfelem keveset pörgetett keresztbe, ráadásul amikor sokadszorra sem tudta elvenni a szervámat 2:2-nél, mintha el is ment volna picit a kedve, ő fejben nem annyira erős. Amikor az első szett után kimentem a mosdóba, a kísérőm eltévedt velem, percekig a közönségben bóklásztunk, de nem zavart meg a közjáték. Eredetileg nem tetszett, hogy a nulladik napra tettek, de most már örülök, hogy csak kedden vagy szerdán játszom ismét. Nagyja Petrova ugyanis már keményebb dió lesz, bár a salak nem a kedvenc borítása, mindenesetre meg akarom verni."

Szávay edzője, Karl-Heinz Wetter elégedetten nyilatkozott tanítványának bemutatkozásáról:

„Elhúzódó sérülése miatt Ági három hete nem játszott meccset, közben beteg is volt, így nem tudtuk, hogy milyen formában van. Két napja végez teljes edzésmunkát, ennek megfelelően nehezen rázódott bele a mai mérkőzésbe. Kimondottan pozitív benyomást tett rám, remekül működtek a szervái, jól mozgott a pályán. Annak is örülök, hogy most két nap szünet következik, mert így jut elég idő a regenerálódásra. Aztán jön a Petrova elleni meccs - meglátjuk..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik