Roland Garros: Serena Williams visszalépett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 13:13
null
Elköszönt az idei Garrostól (Fotó: AFP)
Az amerikai klasszis Achilles-ín-sérülés miatt nem folytatja a francia nyílt teniszbajnokságon a játékot.

A hatodik helyen kiemelt amerikai játékos hétfőn megnyerte első fordulós mérkőzését, de szerdán közölte, hogy nem tudja folytatni a szereplést.

„Nehezemre esik a járás. Sántikálok” – mondta a 39 éves játékos, a Roland Garros háromszoros bajnoka. Williams még a US Openen, a Viktorija Azarenka elleni elődöntőben szedte össze a sérülést, s a párizsi rajt előtt úgy fogalmazott: nincs százszázalékos állapotban, de jelentősen javult. Most azt mondta: gondolkodik azon, hogy ebben a szezonban pályára lépjen-e még, a karrierjét azonban mindenképpen folytatni akarja.

„Imádok teniszezni. Imádok versenyezni. Ez a munkám és még mindig elég jó vagyok benne... Annyira közel vagyok bizonyos dolgokhoz, úgy érzem, majdnem ott vagyok, ez motivál” – mondta kissé talányosan.

A volt világelső egyesben eddig 23 Grand Slam-tornagyőzelmet aratott, és régóta – a 2017-es Australian Open óta – „üldözi” a 24.-et, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját.

Williams visszalépése azt jelenti, hogy második körös ellenfele, Cvetana Pironkova játék nélkül került a legjobb 32 közé. A bolgár három év szünet után a US Openen tért vissza, s jutott a negyeddöntőig, ahol épp Serena Williams búcsúztatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik