Roland Garros: Nadal még nem döntött a közeljövőről

Vágólapra másolva!
2020.10.12. 11:09
null
Az immár 20-szoros Grand Slam-torna-győztes klasszis nem tudja, indul-e a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Rafael Nadal egyelőre nem tudja, játszik-e még ebben az évben valahol az után, hogy vasárnap 13-adszor is megnyerte a Francia nemzetközi teniszbajnokságot, ezzel pályafutása 20. Grand Slam-torna-győzelmét aratta.

 

„Nem tudom, hol lépek még pályára. Jelenleg azt sem tudom megmondani, hogy a következő hónapokban fogok-e még játszani egyáltalán” – mondta a 34 éves spanyol a párizsi döntőt követően, melyben 6:0, 6:2, 7:5-re legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicsot.

Hozzátette: nem döntött még arról, hogy a hátralévő tornákat figyelembe veszi-e, vagy a következő év elejéig beiktat egy szünetet.

A férfiak versenyeit szervező ATP átalakított programja szerint november elején fedett pályás viadalt rendeznek Párizsban, a világbajnokságra pedig – amelyen az év legjobb nyolc játékosa vehet részt – november közepén kerül sor Londonban.

Nadal még soha nem nyerte meg a szezonzáró viadalt, ennek ellenére nem biztos abban, hogy ott lesz a brit fővárosban. Ahogy elmondta, ezt a családjával és a szakmai csapatával kell megbeszélnie a következő napokban, most azonban elsősorban nyugalomra vágyik.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Rafael Nadal (spanyol, 2.) 0:6, 2:6, 5:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik