Roland Garros: Lóbálta az ütőjét, mint egy óvodás... – Babos Tímea

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 21:07
null
Babos Tímea (Fotó: Zádor Péter)
Felemás napja volt Babos Tímeának a Roland Garroson, női párosban Kristina Mladenovic oldalán győzni tudott, vegyes párosban viszont Fucsovics Mártonnal közösen sima vereséget szenvedett.

 

– Kezdjük a vegyes párossal. Mi történt?
Az ellenfél nagyon jól játszott, Peers és Csang sokkal tapasztaltabbak párosban, mint Marci. Peers különösen jó volt, először szerintem a második szettben hibázott… Ennek ellenére azt gondolom, nem így kell lánynak szerválni. Jól adogatott Marci, de pont úgy, ahogyan az kedvező volt Suajnak. Nehéz mit mondani, mert esélyünk sem volt. Én nagyon motiváltam álltam oda a vegyes párosra is, hiszen jelentős céljaim vannak, sajnálom, hogy így alakult.

FUCSOVICS WIMBLEDONBAN TÖBB SIKERT REMÉL
„Sajnálom, hogy így alakult, de ellenfeleink fantasztikusan játszottak, különösen az első játszmában. Peers remekül adogatott, Csang jól fogadta a szervákat, nem volt esélyünk. Örülök, hogy sikerült Timivel meccset nyernünk a Roland Garroson, de remélem, Wimbledonban többet is sikerül egynél. Hétfőtől otthon készülök a füves pályás szezonra, majd pénteken utazom el Stuttgartba, az első versenyem helyszínére.”

– Nem szokott hozzá ahhoz, hogy tizenkilenc perc alatt 6:0-ra bukjon el egy játszmát.
Nagyon nem… Ilyenkor látszik, ha valaki jó egyesben, de nem annyira jó párosban. Marci remek egyéni teniszező, de párosban tapasztalatlan. Nagy potenciál van benne, de most még tapasztalatlan.

– A tokiói olimpiai indulást tűzték ki célul. A projekt marad?
Az marad, hiszen mi vagyunk azok, akik tudnak játszani az olimpián. Szerintem neki is többet kellene párosoznia, és akkor ő is jobban érezné, hogyan működik ez a műfaj.

Tovább a női párosra. Húzós volt…
Igen, meleg volt minden téren… Az időjárás és a meccs is. Én már előtte is azt mondtam, nehéz feladat vár ránk, engem nem lepett meg, hogy ők ilyen jól tudnak teniszezni. Az első szettet ettől függetlenül elrontottuk, Kiki nem szervált túl jól – igaz, amelyik oldalról adogatott, onnan nekem is sokkal nehezebb dolgom volt később, mert erősen fújt a szél. De a lényeg, hogy az elbukott szett után összeszedtük magunkat, nagyon jó második játszmát produkáltunk. A harmadik szettben volt jó néhány brék, de akárhányszor egyenlítettek, mindig emeltünk a játékunk színvonalán. Sok váratlant húztunk, meglepő szervákat, szóval, ez egy tanulságos és jó meccs volt. A legfontosabb minden találkozón a győzelem, pláne egy Grand Slam-tornán.

– Miért volt ilyen sok fogadósiker a mérkőzésen?
A döntő szettig szerintem nekem nem volt problémám a szervagémemmel, ott már igen. Az ellenfél jól megérezte az adogatásainkat, ezért is próbáltunk változtatni. El kell ismerni, remekül játszottak, Friedsam elképesztő erővel csapkodta a labdákat, Siegemundnak pedig nagyszerű keze van. Jól kiegészítették egymást.

– A harmadik játszma elején ön adogatott, bréklabdája volt a németeknek, és a játékvezetővel vitatkozott. Ott mi történt?
Egy kicsit összevesztem Siegemunddal. A szabály szerint nem lehet zavarni a szerváló játékost, ő meg odaállt, lóbálta az ütőjét, mint egy óvodás… Ő járt rosszabbul, mert utána ütöttem három jó szervát, aztán brékelni tudtunk.

Bővebben a mai meccsekről itt olvashat!

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia 2.)–Friedsam, Siegemund (német) 4:6, 6:3, 6:3

VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Csang Suaj, Peers (kínai, ausztrál, 5.)–Babos, Fucsovics 6:0, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik