Roland Garros: Le kell győznöm a félelmet - Czink Melinda

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.24. 17:13
Vegyes érzelmekkel beszélt balsikerű hétfői bemutatkozásáról és idei teljesítményéről Czink Melinda, miután 6:2, 6:3-ra kikapott a német Julia Görgestől a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

„Tény, hogy az idén még csak három meccset nyertem, ugyanakkor jobban teniszezem, mint valaha, csak ez sajnos nem jön ki – nyilatkozta Czink az MTI-nek. – Az a gond, hogy a kudarcoktól leépítettem magam, nem álltam pozitívan a játékhoz, nem dolgoztam fel megfelelően a vereségeket. Merev vagyok, és félek megütni a labdát. Rontás és rontás között is van különbség, ha százhúsz kilométerrel túlütöm a labdát, akkor még örülök is, mert legalább megütöttem. De ha csak a háló aljába tolom, mint ma is sokszor, azzal sehova nem jutok."

A világranglista 58. helyén álló Czink kifejtette: az ő stílusa a támadásra épül, amiben sok a hibalehetőség, és ez nem is fog változni, csak több nyerő ütésre van szüksége.

„Görges ellen a második szett eleje ezért sikerült jól, mert akkor végre nem izgultam, nem nyomtam le magam fejben, és úgy játszottam, ahogy valóban tudok. Aztán amikor hozni kellett volna a szervámat, hogy az ellenfelem esetleg beremegjen, akkor megint lemerevedtem. Le kell győznöm ezt a félelmet. Tavaly boldog voltam, amikor ment a játék, most ezt a rossz időszakot is fel kell dolgoznom, még ha most újabb pontokat is vesztek, hiszen egy éve a harmadik körig jutottam Párizsban."

A megoldásról szólva Czink – aki párosban a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán indul a Roland Garroson – közölte, továbbra is pozitívan kell továbbmennie, és hinnie magában.

„Sokan segítenek, otthonról is kapok támogatást, és tudom, hogy ha túljutok ezen a gödrön, akkor erősebb leszek, mint valaha."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik