Roland Garros: Kikivel elfogadtuk ezt a helyzetet – Babos Tímea

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 17:00
null
Babos Tímea az első döntőjére készülhet a Roland Garroson (Fotó: MSÚSZ/Zádor Péter)
Babos Tímea és Kristina Mladenovic pénteken két szettben legyőzte a belga Elise Mertens és a fehérorosz Arina Szabalenka alkotta párost a Roland Garros női páros versenyének elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba. Így értékelt a győzelem után lapunknak a 26 éves magyar teniszező.

– Az előrejelzések alapján várható volt, hogy nem lesz könnyű ilyen zord időjárás mellett teniszezni. Fel lehet erre készülni előzetesen?
– Biztosan minden játékos elmondja majd, hogy milyen nehéz volt játszani, vagy csak feldobni a labdát ilyen körülmények között. Sok gramm salak került a szemünkbe, az biztos. Ami döntő lehetett, hogy Kikivel mi elfogadtuk ezt a helyzetet, és azt mondtuk, nem számít, milyen játékkal, csak valahogyan nyerjük meg a következő pontot. Ez a mentalitás segített nekünk. De a tenisz is számított, hiszen felkészültünk taktikailag, az Indian Wells-i vereségből is tanultunk, nekik pedig egy Grand Slam-elődöntő talán újdonság lehetett. Nagyon örülök a hozzáállásunknak, mert nem voltunk negatívak akkor sem, amikor nem sikerült egy-egy ütés. Az eredménytől függetlenül nehéz volt ez a mérkőzés, tele kihívásokkal – felelte Babos Tímea a sajtótájékoztatón.

– Miben voltak sokkal jobbak, mint Indian Wellsben?
– Jobban ritörnöztünk, megéreztük a távolságokat. Akkor még kiszámíthatatlan, új párost alkottak, nem tudtuk, mire számíthatunk. Most kihasználtuk a gyengeségeiket, és nekünk sikerült alkalmazkodnunk a körülményekhez.

– Milyen pálya a Suzanne Lenglen, ahol most játszott először?
– Edzeni szerencsére már volt lehetőségem ott, de igen, ez volt az első tétmeccsem. Jó pálya, gyorsabb, mint a center, bár ez most nem igazán számított, mert nem sok salak maradt a pályán ebben a szélben. Élmény volt itt játszani elődöntőt, és jó, hogy Kiki miatt sokan drukkolnak nekünk.

– A vasárnapi fináléban a kínai meglepetéspáros lesz az ellenfél. Mi lehet a siker kulcsa?
– Őszintén, egyelőre fogalmunk sincs. Épp az előbb beszéltünk Kikivel arról, hogy bár egyesben játszottunk már ellenük, párosban még sohasem. Szombaton megnézzük a mérkőzéseiket, felkészülünk belőlük, megpróbálunk egy jó taktikát kitalálni. Tapasztaltabbak vagyunk, többször játszottunk ilyen nagy meccset, ez fontos lehet.

– Önnek is megvan a kellő Grand Slam-rutinja, de Párizsban még nem döntőzött, Mladenovic viszont 2016-ban nyert is. Ez változtathat azon, hogy ki a „főnök” a pályán?
– Ami a párosunk egyik erőssége, hogy a pályán és a pályán kívül is jól megértjük és segítjük egymást. Meccsek közben szoktuk mondani, hogy „együtt, együtt” – ez az, amiben igazán erősek vagyunk, hogy együtt építsük fel a labdameneteket. Igen, itt még nem döntőztem, de ugyanaz a pálya, ugyanakkora a háló – a legfontosabb, hogy együtt harcoljunk.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1BŐVEBBEN ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik