Roland Garros: Gálfi Dalma egy lépésre a főtáblától Párizsban

Vágólapra másolva!
2020.09.24. 14:07
null
Gálfi Dalma bejutott a selejtező harmadik fordulójába a Roland Garroson (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Gálfi Dalma két játszmában, 6:2, 6:3-ra legyőzte az olasz Martina Di Giuseppét a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) selejtezőjének második fordulójában, így már csak egy lépés választja el élete első Grand Slam-főtáblás szereplésétől.


A világranglistán 236. magyar lány a horvát Jana Fett (233.) legyőzése után (6:0, 2:6, 6:4) csütörtökön az olasz Martina Di Giuseppével (195.) csapott össze a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában. Gálfi az első játékban két bréklabdát is hárított, utána már magabiztosan hozta az adogatásait, miközben kétszer is elvette az olasz szerváját, így 6:2-vel megnyerte a szettet.

A második felvonásban ugyancsak Gálfi került először brékelőnybe (3:1), Di Giuseppe innen még visszakapaszkodott (3:3), de a magyar versenyző 4:3-nál ismét brékelt, majd egy love gémmel befejezte a találkozót (6:3).

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott.

Gálfi Dalma huszonkét évesen először jutott be Grand Slam-torna selejtezőjének 3. fordulójába, és a főtáblára kerüléshez már csak egy meccset kell sikerrel megvívnia: ezt pénteken az amerikai színekben versenyző Varvara Lepchenkóval (183.) vívja, aki nyolc évvel ezelőtt még a 19. helyen állt a WTA világranglistáján.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (18 209 040 euró, salak)
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Gálfi (magyar)–Di Giuseppe (olasz) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik