Roland Garros: Babos készülhet a női páros 2. fordulójára

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 17:43
null
Babos Tímea (balról a második) és Kristina Mladenovic nem játszott csúcsformában, de így is simán nyert (Fotók: MTSZ, Zádor Péter)
Fucsovics Márton az olasz Marco Cecchinato oldalán 6:4, 7:5-re kikapott az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettőstől a férfi párosok első fordulójában a Francia nemzetközi teniszbajnokságon (Roland Garros). Babos Tímea nem sokkal később Kristina Mladenoviccsal bejutott a női páros második fordulójába.

 

 

Babos Tímea és Kristina Mladenovic első kiemelthez méltó játékkal jutott el a győzelem kapujába az ausztrál Ajla Tomljanovic és a kínai Csang Suaj ellen. Aztán 6:1, 5:1-nél kicsit kihagyott a figyelmük, felengedték az ellenfelet 5:4-re, de még időben kapcsoltak, és elkerülték a döntő szettet. Babosékra a második fordulóban a Gavrilova, Kaszatkina–Hibino, Kalasnyikova mérkőzés győztese vár.

MEGMUTATTÁK, HOGY KÉSZEN ÁLLNAK A VÉGSŐ SIKERRE
– Mi a véleménye az első fordulóról? Csupán a vége tűnt kicsit szorosabbnak…
– Végig kézben tartottuk a meccset. Nem lehet minden találkozót hat-egy, hat-egyre megnyerni, talán a második szettben öt-egynél kiengedtünk kicsit, de szerintem jól játszottunk. Én is felszabadult voltam, a hálónál is úgy teljesítettem, ahogy tudok, szóval első körnek ez nagyon jó volt. Épp arról beszéltünk a mérkőzés után Kikivel, hogy nem az első körben kell a legjobb teniszünket játszani, de azért meg kell mutatni, hogy készen állunk megnyerni a versenyt – jelentette ki a Nemzeti Sportnak Babos Tímea.

– Ön és Kristina Mladenovic is búcsúzott egyesben, ez mennyire viselte meg a párosukat lelkileg?
– Volt egy szabadnapunk kedden, ki sem jöttünk a pályára. Ez azért kellett. Mostantól egyértelmű, hogy a Garros megnyeréséért küzdünk. Remekül kiegészítjük egymást, jól tudjuk oldani egymás feszültségét, ez is fontos, ezért is vagyunk jó csapat, akkor is tudunk nyerni, ha az egyikünknek rosszabb napja van.

– Akkor innentől közös edzések következnek Párizsban?
– Nem, most sem ütöttünk be együtt, ez nálunk nem probléma. Jobban be tudunk ütni külön, de sokszor úgy csináljuk, hogy külön edzünk és a végén összeállunk, de akkor sem a párosra készülünk speciálisan, csak szimplán röptézgetünk mondjuk. Ez nálunk már korábban is bevált.


KÖZÖS KÉP KYRGIOS HÁTÁVAL

Nick Kyrgios nézőként sem hazudtolta meg magát
Nick Kyrgios nézőként sem hazudtolta meg magát

Hosszú sor várakozott arra, hogy a nyolcas pálya viszonylag szűkös lelátójára felférjen. Bár tucatnyi magyar érdeklődött a program negyedik mérkőzése, tehát Babos Tímea szereplése iránt, azért a legtöbben párja, a francia Kristina Mladenovic miatt igyekeztek megkaparintani az üres székek valamelyikét.

A mérkőzés első játéka alatt az ötödik várakozó a sorban Nick Kyrgios volt, aki amúgy könyöksérülése miatt az utolsó pillanatban lépett vissza a versenytől. Az ausztrál megjelenése nem volt teljesen meglepő, hiszen régóta viharos kapcsolatban él honfitársával, Ajla Tomljanoviccsal, aki Babosék ellen szerepelt a kínai Csang Suaj oldalán.

A rendkívül tehetséges, de többnyire balhéi miatt középpontba kerülő Kyrgios a tűző napon ácsorgott Boston Celtics-pulóverben, és a viselkedésével is hozta a tőle megszokottat: mikor különböző korosztályok közös képet szerettek volna kérni tőle, ő bólintott, majd mogorva tekintettel szándékosan hátat fordított…

Azért mi megpróbáltuk megtudni tőle, hogy van a könyöke és mikor térhet vissza a pályára, de Kyrgios szűkszavúan annyit mondott, sajnálja, hogy nem játszhat, viszont most nem teniszezőként érkezett, ezért nem szeretne nyilatkozni.

Az első szett harmadik játéka elhúzódott, márpedig csak azt követően engedték be a várakozó nézőket a lelátóra, a sokadik egyenlő állásnál pedig a türelmetlen Kyrgios dühös arckifejezéssel mormolt maga elé valamit, ami feltehetőleg nem egy gyerekmese egyik részlete volt…


EDMUND ELLEN JÖHET AZ ADRENALIN

A 36 éves Lukasz Kubot és a nála másfél évvel fiatalabb Marcelo Melo is két Grand Slam-tornát nyert meg, tavaly Wimbledonban egymás párjaként diadalmaskodtak. Fucsovicséknak messze nincs ilyen veretes eredménysoruk ebben a műfajban, ennek ellenére az első szettben csak egyszer veszítették el az adogatójátékukat, igaz, erre rá is ment a játszma.

Fucsovics Márton (fehérben) és Marco Cecchinato
Fucsovics Márton (fehérben) és Marco Cecchinato

A második szettben 5:4-nél fogadóként két labdára voltak az egyenlítéstől, de nem sikerült brékelniük. Nem úgy Melóéknak, akik sorozatban három játékot megnyerve 7:5-re hozták a második játszmát, ezzel – 85 perc alatt – bejutottak a második körbe.

„Ki-ki meccs volt, de egy kicsit úgy éreztem, kezdenek fáradni a lábaim, kemény volt a múlt hét is, nem vagyok olyan robbanékony. Nem tudom, lehet, hogy ez csak a páros miatt volt így, és kicsit már az egyénire próbáltam tartalékolni tudat alatt. Benne van az emberben, hogy ez páros, pláne, hogy egyesben továbbjutottam és újabb meccs vár rám. Ha kikaptam volna az első fordulóban, talán úgy mentem volna a párosra, hogy na, ezt mindenképpen meg kell nyerni. De az teljesen természetes, ha az egyéni játékosok versenyben vannak még egyesben, akkor a párost kicsit lazábban kezelik – mondta a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton, miután brit újságírók faggatták ki a következő ellenfelével, Kyle Edmunddal kapcsolatban. – Itt már nem kell sokat edzenem, annyi meccset játszottam mostanában, szóval inkább a frissesség a kulcs. Lehet, hogy Edmund ellen az az adrenalin, ami most nem volt meg, az átlendít a nehéz pillanatokon.”

A játéknap egyéni mérkőzéseiről itt olvashat.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ
Kubot, Melo (lengyel, brazil, 1.)–Fucsovics, Cecchinato (magyar, olasz) 6:4, 7:5

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Tomljanovic, Csang Suaj (ausztrál, kínai) 6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik