Véget ért Fucsovics kalandja a Garroson, Rubljov négy szettben nyert

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 10:56
null
Fucsovics Márton óriási küzdelemben maradt alul Andrej Rubljovval szemben (Fotó: AFP)
A francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében a világranglistán 63. helyen álló Fucsovics Márton számára véget ért a verseny, miután a nyolcaddöntőben négy szettben, 3 óra 54 perc alatt kikapott a 13. helyen kiemelt Andrej Rubljovtól, így a legjobb nyolc között az orosz küzdhet meg a Grigor Dimitrovot legyőző Sztefanosz Cicipasz ellen az elődöntőért.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
NYOLCADDÖNTŐ

Rubljov (orosz, 13.)–Fucsovics (magyar) 6:7 (4–7), 7:5, 6:4, 7:6 (7–3)

Fucsovics Márton pályafutása első nyolcaddöntőjére készült a Roland Garroson, s ugyanez igaz volt a 22 éves orosz ellenfelére, Andrej Rubljovra is. A két „újonc” közül a magyar fiú volt, aki magabiztosabban kezdett, hiszen rögtön elvette ellenfele adogatását, majd egy gyors brékváltást követően 5:4-re vezetett, amikor Fucsovics a játszmáért adogathatott, ám Rubljov nullára brékelte az ellenfelét. Miután a folytatásban már nem volt újabb fogadó esély, az első játszma tie-breakben dőlt el, amelyben előbb Fucsovics bukta el a szerváját, majd elvette ellenfele adogatását háromszor, és a második játszmalabdáját kihasználva megnyerte a rövidítést (1:0 Fucsovicsnak).

A folytatásban Fucsovics továbbra is sokkal jobban játszott Rubljovnál, ám a nagy lehetőség kapujában megtorpant: egy brékkel előnybe került a magyar fiú, és 5:3-nál a szettért adogathatott, s már 30:15 is állt az eredményjelzőn, azaz csak két labdára volt a kétszettes előnytől, ám Rubljov feltámadt, és egymás után négy játékot megnyerve elvitte a második játszmát (1:1).

A harmadikban érezni lehetett a feleken, hogy már két órája játszanak, rövidültek a labdamenetek, sokasodtak a hibák mind a két oldalon, végül Rubljov tudott koncentráltabb maradni az öt bréket is hozó szettben, és 6:4-re vitte a játékot – hovatovább, simán a korábbiakhoz képest (2:1 Rubljov javára).

A negyedik játszmára nagyot javult Fucsovics játéka, Rubljov ekkor már nem tudta elvenni az adogatását, igaz, Fucsovics sem az ellenfelét – tegyük hozzá, az első kilenc játék során még csak fogadóelőnyig sem jutott el egyik teniszező sem.A tizedik játékban, 5:4-nél Fucsovicsnak fogadóként volt három brék- és játszmalabdája, de egyiket sem tudta kihasználni… Rubljov viszont új erőre kapott attól, hogy kikecmergett a gödörből, és az újabb tie-breakben már sebességet váltva játszott, s győzte le 3 óra 54 perc alatt Fucsovics Mártont, s került pályafutása során először a legjobb 8 közé a Roland Garroson (3:1).

A negyeddöntőben a torna ötödik kiemeltje, a görög Sztefanosz Cicipasz lesz az ellenfele, aki a bolgár Grigor Dimitrovot múlta felül három játszmában.

TOVÁBBI EREDMÉNY
Cicipasz (görög, 5.)–Dimitrov (bolgár, 18.) 6:3, 7:6 (11–9), 6:2

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik