Roland Garros: ellenfele szerint Djokovics szándékosan kér ápolást, ha bajban van

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 15:42
null
Novak Djokovicsot ápolják a Pablo Carreno Busta elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
Pablo Carreno Busta kritizálta a férfi tenisz-világranglista vezetőjét, Novak Djokovicsot amiatt, hogy szerdai, Roland Garros-negyeddöntőjükön ápolást kért. A spanyol játékos a négyszettes találkozó után spanyol újságíróknak azt mondta, a szerb sztár már nem először él ezzel a fegyverrel: amikor mérkőzés közben bajba kerül, orvosi segítséget kér.

„Ebből látszik, hogy nem érezte komfortosan magát a pályán, mert magas színvonalon játszottam, emiatt kétségei támadtak. Minden alkalommal, amikor egy mérkőzés bonyolulttá válik számára, ez történik. Régóta ezt csinálja, már a US Openen is számítottam erre, és most is – panaszkodott Carreno Busta.

A két játékos az amerikai nyílt bajnokságon is találkozott egymással, akkor Djokovicsot az első szettben leléptették, miután labdával eltalált egy vonalbírót. A szerb világelsőnek az volt az idei egyetlen veresége.

"Fogalmam sincs, hogy valami krónikus vállproblémája van-e, vagy csak mindig ezt kell tennie önmaga megnyugtatására, amikor nyomás alatt van – tette hozzá a spanyol teniszező.

A 18. GS-tornagyőzelmére hajtó, 33 éves Djokovics nyakát a szerdai összecsapásra beragasztották, az első játszmában pedig többször is úgy tűnt, valamilyen fizikai probléma hátráltatja, egyszer a tréner a bal karját ápolta. A szerb teniszező a játékrész elvesztése után dühében a combját csapkodta ütőjével, a következő három szettet azonban megnyerte, és a pénteki elődöntőben a világbajnoki címvédő görög Sztefanosz Cicipasszal találkozik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik