Babosék óriási csatában jutottak be a Roland Garros döntőjébe

H. D., K. R.H. D., K. R.
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 10:50
null
Babosék óriási csatában jutottak be a Roland Garros döntőjébe (Fotó: DPPI)
A címvédő, második helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros két és fél óra alatt 6:2, 4:6, 7:5-re legyőzte a negyedik helyen rangsorolt Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettőst, így bejutott a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) döntőjébe.

 

Az eső miatt közel egy órát csúszott a kezdés, de a döntőnek is beillő elődöntőt szerencsére megrendezték a női párosok versenyében a Roland Garroson: a címvédő, 2. helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros a 2018-as győztes, negyedik helyen rangsorolt Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettőssel találkozott.

Az első játszmában három bréket is feljegyezhettünk, és mivel ebből három Baboséké volt, a háromból három bréklabdát értékesítő, hármat pedig hárító magyar, francia kettős könnyedén, 34 perc alatt 6:2-re nyerte meg az első szettet.

A második játszma is jól indult, Babos hozta az adogatását, majd azonnal brékelték a cseheket, 6:2, 2:0 után azonban fordulat következett: a következő hat játékból (közte két elveszített szervagémmel) csak egyet nyert meg a címvédő, így a nagyon magabiztos Krejcíková vezetésével 37 perc alatt egyenlítettek a csehek.

A döntő játszma maratoni játékkal indult, a közel tízperces gémben két bréklabdája is volt a cseheknek – hiába… A folytatásban mindenki hozta az adogatását (igaz, ezért Mladenovicnak is alaposan meg kellett izzadnia), majd egy gyors brékváltás következett. A tizedik játékban aztán meccslabdához jutottak Babosék, kihasználni viszont nem sikerült. Ezt követően a csehek brékelhettek volna, de ők is hibáztak, majd a 12. játékban nem sikerült kiharcolniuk a rövidítést: Babosék nagy csatában, két és fél óra játék után a hatodik mérkőzéslabdájukat értékesítették, így 2019 után újra bejutottak a döntőbe. 6:2, 4:6, 7:5

A magyar, francia kettős a vasárnapi fináléban a Melichar, Swiatek amerikai, lengyel párost három szettben legyőző Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) duóval találkozik majd.

„Érdekesen alakult ez a mérkőzés, hiszen kézben tartottuk 6:2, 2:0-ig – kezdte a Nemzeti Sport megkeresésére Babos Tímea. – Kiki bevallotta, tehát elárulhatom, hogy utána volt néhány gyengébb játéka, a szervája szétesett, ezzel reményt adtunk az ellenfeleinknek, akik elkezdtek jobban bízni magukban, ami a játszmánkba került. A döntő szettben mázlink volt, hiszen Kiki és az én adogatójátékomban is akadt bréklabdájuk, miközben a saját szervájukat simán hozták, tehát 4:0 is lehetett volna. Örülök, hogy miután elbuktuk a saját adogatásunkat, óriási csatában rögtön sikerült egyenlíteni, ez nagy löketet adott. Amikor az első mérkőzéslabdához jutottunk, be kell vallanom, elizgultam az ütést – de a győzelem és a döntőbe jutás a lényeg! Párosban ritka az ilyen hosszú meccs, stresszes volt, el is fáradtam, szóval jó, hogy lesz egy napunk a felkészülésre.”

Az MTK sportolója a vasárnapi ellenfélről, a chilei Alexa Guarachi és az amerikai Desirae Krawczyk párosáról azt mondta, bár először jutott idáig egy nagy versenyen, ezért Mladenoviccsal ők a tapasztaltabbak és az esélyesek, azért riválisuk nem véletlenül ütötte ki az első kiemelt Hszie Szü-vej, Barbora Strycová tajvani, cseh duót, tehát taktikusan kell játszaniuk.

ROLAND GARROS,PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Krejcíková, Siniaková (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 7:5
Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.)–Melichar, Swiatek (amerikai, lengyel) 7:6, 1:6, 6:4

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik