Örömkönnyek a Duna Arénában; Kyrgios és az idióta játékvezető

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 23:30
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

A labdarúgó NB I listavezetője, a Ferencváros semmit sem bízott a véletlenre, az immár paksi Böde Dániel sem tudta megakadályozni a fölényes sikerét. A 17. forduló másik nagy gólkülönbségű győzelmét a Debrecen szerezte, amely ugyancsak 4–0-ra győzött az Újpest ellen. Persze ezeken kívül is számos érdekesség történt az esztendő első játéknapján – vasárnapi számunkban mindenről részletesen beszámolunk.
A labdarúgó NB I listavezetője, a Ferencváros semmit sem bízott a véletlenre, az immár paksi Böde Dániel sem tudta megakadályozni a fölényes sikerét.
A 17. forduló másik nagy gólkülönbségű győzelmét a Debrecen szerezte, amely ugyancsak 4–0-ra győzött az Újpest ellen. Persze ezeken kívül is számos érdekesség történt az esztendő első játéknapján – vasárnapi számunkban mindenről részletesen beszámolunk.

Örömkönnyek. A budapesti vízilabda Európa-bajnokság bronzmeccsének második félidejére feljavuló magyar válogatott elképesztő hajrával bedarálta a hollandokat, és bronzérmet szerzett. Közben a férfiak a spanyolok elleni vasárnapi döntőre készülnek.

Spanyol kaland. Bartók Donát, férfi kézilabda-válogatottunk 23 éves jobbátlövője csapot-papot otthagyott a válogatottért, és habár az Eb-n nem sok idő jutott neki, az Irúnnál kárpótolhatja magát, ahol az ősztől egy világsztárral együtt játszhat. Nagy Péter interjúja.

Ausztriával és Svájccal közösen Magyarország kapta meg a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát, a hazai szövetség elnöke szerint sportági szempontból is remek az időzítés. Stockholmból, a döntés helyszínéről Vincze Szabolcs jelentkezett.

Így kell elkezdeni egy hazai rendezésű kontinenstornát: a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Eb-n Liu Shaoang 1500-on, Liu Shaolin Sándor 500-on nyert – utóbbi távon az öcs lett a második. Kovács Erika és L. Pap István helyszíni tudósítása.

A korszak koronája. Női asztalitenisz-válogatottunk a sportág történetében először lehet ott az olimpián, amihez kellett Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány bátor s nem mellesleg mások által megkérdőjelezett döntése, no meg a tökéletesen működő Madarász, Pergel, Fazekas hármas. A kapitánnyal Szűcs Miklós beszélgetett.

„Idióta vagy?” – kérdezte a játékvezetőtől Nick Kyrgios, aki őrületes mérkőzésen jutott tovább, így legnagyobb kritikusa, Rafael Nadal ellen folytathatja. Az év első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen történteket Klein Ron foglalta össze.

Junior-mellékletünk tartalmából. Ifjúsági téli olimpia: ez történt a héten zárult lausanne-i játékokon; Jobb későn: összeállítás felnőttként klasszissá vált sportolókról, akik utánpótláséveikben még nem villogtak; Labdarúgás: a 20 éves Schäfer András kacskaringós útja Dunaszerdahelyig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik