A minszki párharcban a hazai Arina Szabalenka két győzelmét, illetve a másik oldalon Antonia Lottner és Tatjana Maria sikereit követően a továbbjutás a párosok rendkívül szoros, háromjátszmás mérkőzésén dőlt el a vendég németek javára.

A kupát az elmúlt hét évben ötször is megnyerő csehek Petra Kvitová és Barbora Strycová vezérletével nyertek Svájccal szemben, a címvédő amerikaiak pedig Venus Williams és CoCo Vandeweghe sikereinek köszönhetően búcsúztatták Hollandiát.

Bár a párharc három meccs után eldőlt, mégis lejátszották a párost, amelyben nővére oldalán pályára lépett Serena Williams, de a háromszoros olimpiai bajnok, 14-szeres Grand Slam-torna győztes duó két szettben kikapott a Lesley Kerkhove, Demi Schuurs egységtől.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-torna győztes Serena Williams tavaly áprilisban jelentette be, hogy gyermeket vár, legutóbbi hivatalos versenye a 2017-es ausztrál nyílt bajnokság volt. Lánya szeptember 1-jén született meg, ezt követően december végén, az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen tért vissza a pályára, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól. Ezután döntött úgy, hogy az idei ausztrál bajnokságon még nem indul.

A magyar válogatott a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjából nem jutott fel a világcsoport II. rájátszásába.

NŐI TENISZ, FED-KUPA
VILÁGCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ

Fehéroroszország–Németország 2–3
Csehország–Svájc 3–1
Franciaország–Belgium 3–2
Egyesült Államok–Hollandia 3–1
Az elődöntő párosítása: Németország–Csehország és Franciaország–Egyesült Államok.