Fed-kupa: Szasznovics–Vandeweghe nyitó meccs a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 17:31
Aljakszandra Szasznovics–CoCo Vandeweghe mérkőzéssel kezdődik szombaton Minszkben a tenisz Fed-kupa döntője, amelyben a vendég amerikaiak 17 év után próbálják ismét elhódítani a trófeát.

A két játékos először találkozik egymással, és párharcuk egyik érdekessége az lesz, hogy idén még egyikük sem szenvedett vereséget a Fed-kupában, így a győztes a cseh Petra Kvitová 2011-es teljesítménye után az első lehet, aki egyesben hibátlanul zár egy évet a sorozatban.

A második egyes találkozón a fehéroroszok legjobbja, Arina Szabalenka a US Open idei bajnokával, Sloane Stephensszel csap össze, majd vasárnap fordított felállásban jön a másik két egyes meccs. Stephens a 13. a világranglistán, tehát ő a favorit, de a hazaiak bízhatnak abban, hogy szeptemberi, New York-i sikere óta még nem nyert találkozót egyesben.

Amennyiben az első négy mérkőzés után döntetlen az állás, következhet egy páros összecsapás, ezen a házigazdák oldalán Vera Lapko és a párosspecialista Lidszija Maroszava, míg a vendégeknél Shelby Rogers és Alison Riske léphet pályára.

A fehéroroszok a volt világelső, kétszeres Grand Slam-győztes Viktorija Azarenka nélkül kénytelenek kiállni a fináléra, mert a játékos gyermekelhelyezési vitában áll tavaly decemberben született fia apjával. Egy Los Angeles-i bíró korábban úgy döntött, hogy Leo nem hagyhatja el Kalifornia területét, ahol a 28 éves teniszező is rendelkezik lakhellyel.

Fehéroroszország még soha nem nyerte meg a Fed-kupát, míg a 17 bajnoki címével rekorder Egyesült Államok 2000 óta először diadalmaskodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik