A sorozat honlapja szerint a magyar csapatban Gálfi Dalma (265. a világranglistán) kezdett Lea Boskovic (763.) ellen. Az első szettet megnyerte, bő egy óra után viszont egyenlő volt az állás. A fordulatos döntő játszmában Gálfi mérkőzéslabdát is hárítva győzött.

A második egyesben Stollár Fanny (209.) ellenfele Tena Lukas (320.) volt. A 19 éves magyar honfitársához hasonlóan egy könnyen megnyert első szettet követően kényszerült döntő felvonásra. A harmadik játékrészben Lukas kétszer szerválhatott a győzelemért, egyszer meccslabdáig is eljutott, ám Stollár is fordított, ezzel megnyerte az együttesnek a párharcot és a csoportelsőséget is kiharcolta.

A tét nélküli párosra Jani Réka Luca és Bondár Anna állt ki Lukas és Darija Jurak ellen, s 3:2-es magyar vezetésnél az ellenfél visszalépett.

A magyar válogatott szerdán 2–1-re kikapott a svédektől, csütörtökön pedig 2–1-re verte a szlovéneket.

Juhász Gábor kapitány együttese így 2/1-es mérleggel végzett a C-csoport élén, és a feljutásról döntő párharcban a B-csoportban első – a magyar származású Konta Johannával felálló – britekkel mérkőzik szombaton.

FED-KUPA EURO-AFRIKAI ZÓNA I-ES CSOPORT
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 3–0
Gálfi Dalma–Lea Boskovic 6:2, 2:6, 7:5
Stollár Fanny–Tena Lukas 6:1, 3:6, 7:5
Jani Réka Luca, Bondár Anna–Darija Jurak, Lukas 3:2-nél a horvát páros feladta

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 2 győzelem/1 vereség (6–3), 2. Horvátország 2/1 (4–5), 3. Szlovénia 1/2 (4–4), 4. Svédország 1/2 (3–5)