Fed-kupa: Csak 13 voltam, de jobbá akartam tenni a világot – Billie Jean King

Vágólapra másolva!
2020.02.12. 19:43
A Fed-kupa sorsolásán részt vett a 39-szeres – egyéniben tizenkétszeres – Grand Slam-győztes Billie Jean King is. A teniszlegenda a sorsolás után interjút adott az NSO Tv-nek, ebben beszélt pályafutása kezdetéről, Serena Williamsről és Babos Tímeáról is.

„Isten megadta nekem a lehetőséget, hogy ezen a globális platformon megmutassam magam. Amikor tizenhárom éves voltam, rájöttem, hogy a tenisz egy globális sportág. Csak két éve teniszeztem, de tudtam, jobbá tehetem a világot” – mondta Billie Jean King.

A teniszlegenda elárulta, jobban szereti a csapatsportokat, mint az egyénieket – éppen ezért kipróbálta magát kosárlabdában, baseballban, softballban, futballban és amerikai futballban –, ám 5. osztályos korában teljesen magával ragadta a tenisz.

Billie Jean természetesen beszélt a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williamsről, valamint Babos Tímeáról, aki kétszeres Australian Open-bajnok párosban.

„Nem tudom megmondani, hogy Serena megszerezheti-e a 24. Grand Slam-győzelmét. Abban a korban, amiben ő van, óriási árat kell fizetni, hogy tartsa a lépést a fiatalokkal” – fogalmazott a 39-szeres Grand Slam-győztes.

„Babos nagyszerű játékos, igazi győztes! Az ütései is kiválóak, habár egy ideje már nem láttam játszani. Magyarországnak jót tesz, hogy van egy olyan játékosa, aki képes nyerni” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik