Davis-kupa: Zverev örül, hogy játszhat a magyarok ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 11:45
Címkék
Alexander Zverev nagyon örül annak, hogy pályára léphet a német tenisz Davis-kupa-csapatban, amely pénteken és szombaton a magyar együttest fogadja Frankfurtban, selejtezőn.

„Örülök, hogy ismét Németországban lehetek, a csapatommal és a fiúkkal játszhatunk a Davis-kupában – mondta a német szövetség videomagazinjában a legjobb német teniszező, aki jelenleg harmadik a világranglistán. – A hangulat nagyszerű, nagyon jól kijövünk egymással.”„Örülök, hogy ismét Németországban lehetek, a csapatommal és a fiúkkal játszhatunk a Davis-kupában – mondta a német szövetség videomagazinjában a legjobb német teniszező, aki jelenleg harmadik a világranglistán. – A hangulat nagyszerű, nagyon jól kijövünk egymással.”

A párharc esélyese egyértelműen a házigazda, amelynek csapatában Zvereven kívül Philipp Kohlschreiber (32.), Jan-Lennard Struff (51.), Peter Gojowczyk (62.) és a párosban bevethető Tim Pütz (350.) léphet pályára.

A mieinknél Fucsovics Márton (47.) a magyar szövetséggel fennálló vitája miatt nem vállalta a játékot, a hónapok óta lábsérüléssel bajlódó Balázs Attila (258.) elutazott ugyan az együttessel, viszont a nyitó nap két egyéni mérkőzése során még biztosan nem lép pályára. Mellette Piros Zsombor (371.) és Borsos Gábor (552.), valamint az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péter és az újonc Szintai Dávid kapott helyet a csapatban.

A Davis-kupát egy radikális reform nyomán idén új rendszerben bonyolítják le: a selejtezők győztesei csatlakozhatnak a novemberi, madridi, 18 csapatos döntő mezőnyéhez, amelynek már biztosan tagja az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.

Zverev már korábban kijelentette, hogy neki nem jó a döntő időpontja, mert ki kell pihennie magát a következő szezon előtt, így a selejtezőben pályára lép, de – amennyiben továbbjutnak – a fináléban nem.

A tavalyi ATP-világbajnokság győztese a vasárnap véget ért Australian Openen már a nyolcaddöntőben kiesett. Tavaly nyár óta édesapja mellett Ivan Lendl is segíti a munkáját, és Zverev szerint a volt világklasszis játékos sokat javíthat a játékán.

„Tulajdonképpen ő a legalkalmasabb személy erre – fogalmazott a 21 éves játékos, hozzátéve, hogy az exvilágelső mentálisan is fejlesztheti őt. – Hogyan kell kezelni a győzelmeket, hogyan a vereségeket, ezzel kapcsolatban még sokat taníthat nekem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik