Davis-kupa: kétszettes hátrányból fordított a magyar páros!

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2018.09.15. 19:29
A Borsos Gábor, Nagy Péter páros kétszettes hátrányból fordítva legyőzte a csehek egységét a tenisz Davis-kupa világcsoportjának osztályozójában Budapesten, így Magyarország 2:1-es előnyből várja a záró napot.
Piros Zsombor pénteki remeklése után szombaton a Borsos Gábor, Nagy Péter páros is varázsolt a Lurdy Ház parkolójában (Fotó: Dömötör Csaba) 
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Piros Zsombor pénteki remeklése után szombaton a Borsos Gábor, Nagy Péter páros is varázsolt a Lurdy Ház parkolójában (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Még el sem kezdődött a Magyarország–Csehország Davis-kupa-párharc második játéknapja, máris nehezebb helyzetbe kerültek a mieink: Jarosláv Navratil szövetségi kapitány úgy döntött, Adam Pavlásek helyett Lukás Rosolt nevezi Roman Jebavy mellé a párosok találkozójára.

Rosol pénteken szinte tökéletes játékkal győzte le három sima játszmában Valkusz Mátét a Lurdy Ház parkolójában felállított stadionban, ráadásul maga mellett tudhatta Jebavyt, aki meg igazi párosspecialista, top 50-es a műfajban – így aztán érthető, hogy ezzel a kettőssel nem igazán tudott mit kezdeni Borsos Gábor és Nagy Péter. De csak két szettig nem...

A két magyar mindent megpróbált, ám a rutin- és tudásbeli különbség úgy is kijött a salakon, hogy az erős szél általában a gyengébb duónak szokott kedvezni. Nagyjából 1000 ember látta, amint Rosol és Jebavy az első két játszmában csak minimális esélyt, egy-egy ingyen pontot adott ellenfeleinek, és úgy tűnt, nem engedi ki a kezéből a győzelmet a cseh duó.

Csakhogy Rosoléknak csökkent a koncentrációjuk, Borsos és Nagy pedig megérezte a vér szagát – a következő szettekben tudásuk legjavát produkálták. Ez pedig az elbizonytalanodó, egyre többet hibázó cseh duóval szemben egyenlítést ért, jöhetett a döntő szett – mintha Piros Zsombor és Jirí Vesely pénteki mérkőzését láttuk volna.

A végeredmény és így a magyar ünneplés is hasonlóan alakult, hiszen Borsosék a legjobbkor, 3:3-nál vették el a csehek adogatójátékát, majd hiába ápoltatta magát Rosol, Nagy Péter nem zökkent ki, szerválóként lezárta a mérkőzést: hihetetlen bravúr, 3 óra 18 perc után 3:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:4-re nyert a magyar duó!

A világcsoport rájátszásában zajló párharc 2–1-es magyar vezetésről folytatódik vasárnap, 13 órakor Valkusz Máté a top 100-as Jirí Vesely ellen játszik, ezt követően a pénteken csodás győzelmet arató Piros Zsombor Rosol ellen lép majd pályára.

TENISZ DAVIS-KUPA
OSZTÁLYOZÓ, BUDAPEST (Lurdy Ház parkolója)
2. NAP
Páros
Borsos Gábor, Nagy Péter–Roman Jebavy, Lukás Rosol 3:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:4

Az állás a záró nap előtt: MAGYARORSZÁG–Csehország 2:1

Pénteki eredmények
Piros Zsombor–Jirí Vesely 3:6, 6:4, 4:6, 7:6, 7:5

Valkusz Máté–Lukás Rosol 1:6, 2:6, 4:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik