Davis-kupa: kérdéses Fucsovics Márton szereplése

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 20:18
null
Nem biztos, hogy Fucsovics Márton pályára lép Debrecenben (Fotó: AFP)
Nem biztos, hogy Fucsovics Márton pályára lép a magyar férfi teniszválogatott Belgium elleni Davis-kupa-párharcán Debrecenben.

 

Fucsovics Márton mérkőzés utáni sajtótájékoztatójának váratlan pillanata volt, amikor egy belga újságíró a közelgő, március 6–7-én Debrecenben rendezendő Davis-kupa-párharcról kérdezte éljátékosunkat, mire ő úgy felelt, nem biztos, hogy pályára lép... Az újságíró rákérdezett, hogy az időponttal, az időzítéssel van-e problémája, mire Fucsovics megerősítette ezt, és hozzátette, van némi problémája a szövetséggel. Az elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük Köves Gábor szövetségi kapitányt.

„Nagyon bízom benne, hogy nem lesz gond, és a legerősebb kerettel fogadhatjuk a belgákat – mondta a Nemzeti Sportnak Köves. – Úgy tudom, Marci szeretne játszani, nyitott a szereplésre, és remélhetőleg a nagyszerű évkezdete után a magyar közönség is láthatja őt a pályán.”

Ami biztos, hogy Fucsovics Mártonra február végén a dubai 500-as torna vár Ázsiában, majd a Davis-kupa után március 12-től már Indian Wellsben, az amerikai 1000-es viadalon lesz jelenése. Mindkét versenyt kemény pályán rendezik, ugyanakkor Debrecenben salakon ütögetnek a felek – más kérdés, hogy nem a tipikus mély, vörös borításon.

A vasárnapi sajtótájékoztatón a belga újságíró azt is érintette, hogy válogatottjában David Goffin játéka kérdéses, míg Steve Darcis visszavonult, vagyis a mieink igen jó esélyekkel vághatnának neki a csapatverseny novemberi nagydöntőbe jutásáért vívandó ütközetnek.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Fucsovics Márton–Roger Federer 6:4, 1:6, 2:6, 2:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik