Davis-kupa: hoztuk a párost, de Fucsovics kikapott, Balázs meccse félbeszakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 17:18
null
Balázs Attila és Fucsovics Márton három szettben győzte le az ukrán párost (Fotók: Dömötör Csaba)
A Fucsovics Márton, Balázs Attila páros három szettben (7:6, 3:6, 6:3) legyőzte a Szerhij Sztahovszkij, Denisz Molcsanov duót, ám a mai második meccsen Fucsovics Márton szettelőnyből kikapott Sztahovszkijtól, így a Magyarország–Ukrajna párharc 2:2-re áll a Davis-kupa-osztályozón. A világcsoportban maradásról az ötödik meccs dönt: Balázs Attila Ilja Marcsenkóval találkozott, ám miután Balázs 6:4-re megnyerte az első szettet, a másodikban 5:5-nél sötétedés miatt félbeszakadt, így csak hétfőn fejezik be.

PÁROS MÉRKŐZÉS

Az első játszmában mindkét páros hozta adogatását, így 6:6-nál következett a rövidítés. Ebben előbb az ukránok hibáztak 1–1-nél, majd 4–1 után kétszer is elveszítették adogatásukat, így a Fucsovics, Balázs kettős 7–1-re hozta a tie breaket. Ezzel szemben a második szettet rögtön brékkel kezdte Ukrajna, így három játék után 3:0 volt oda...

Innen már nem volt visszaút Fucsovicsék számára, egyenlített Ukrajna, jöhetett a döntő játszma. Ami hasonlóan kezdődött, mint az azt megelőző, csak fordított előjellel: Fucsovicsék brékeltek a második játékban, majd saját adogatásukat hozva 3:0-ra megléptek. Az előnyt nem is adták ki a kezükből, első meccslabdájukat kihasználva 131 perc alatt behúzták a mérkőzést.

FUCSOVICS–SZTAHOVSZKIJ

Rövid szünet után jött az első vasárnapi egyes, amelyet a két szombati győztes, Fucsovics és Sztahovszkij vívott. A magyar játékos 1:1 után 0:30-ról elvette az ukrán adogatását, és a következő alkalommal is eljutott három bréklabdáig, de ezekkel nem tudott élni. Ez azért is lehetett bosszantó, mert rögtön utána elbukta a saját szerváját, így odalett az előnye. A szett hajrájában aztán a legjobbkor tudott megint brékelni, és 6:5-ös vezetésénél kiszerválta a játszmát (7:5).

A második szettben mindkettejüknek akadt lehetősége fogadóként, Fucsovicsnak 2:2-nél három bréklabdát is hárítania kellett. Ekkor még meg tudta tenni, 3:4 után azonban már tehetetlen volt, majd Sztahovszkij 6:3-ra hozta a játszmát, ezzel egyenlített.

Az ukrán olyannyira lendületbe jött, hogy a harmadik szett elején rögtön elvette Fucsovics adogatását. Fucsovics a játszma során egyre nehezebben hozta adogatásait, mély gödörbe is került, de az utolsó pillanatban, 5:4-nél a meccsben maradásért fogadva sikerült eltüntetni a brékhátrányt. Igaz, a játék során előbb a magyar, majd a brék után az ukrán csapat is hevesen reklamált a székbírónál egy döntés után.

Végül rövidítésben dőlt el a mérkőzés, s miután Fucsovics ennek az elején is hátrányba került, s még további két saját adogatását is elbukta, Sztahovszkij győzni tudott (6:7), így Balázs Attila meccsén dől el a párharc.

Ha pedig ezen a várhatóan 17.30 körül kezdődő meccs győztese megnyeri válogatottjának a párharcot, az marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a madridi döntőbe jutásért, míg a vesztes egy osztállyal lejjebb, az Euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdi meg a 2020-as évet.

A szombati mérkőzésekről IDE KATTINTVA olvashatnak.

DAVIS-KUPA-OSZTÁLYOZÓ
Magyarország–Ukrajna 2:2

Vasárnap
Fucsovics Márton, Balázs Attila–Szerhij Sztahovszkij, Denisz Molcsanov 7:6, 3:6, 6:3
Fucsovics–Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7
KÉSŐBB
17.30: Balázs–Marcsenko (Tv: Duna World)

SZOMBATI EREDMÉNYEK
Balázs–Sztahovszkij 4:6, 3:6
Fucsovics–Marcsenko 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik