Davis-kupa: Ez az, amikor Dávid legyőzi Góliátot – Köves

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2018.09.15. 21:04
Borsos Gábor és Nagy Péter szerint is egy, két bréklabdát hárítva hozott adogatás jelentette a csehek elleni Davis-kupa-párharc szombati páros meccsének fordulópontját. A magyar duó kétszettes hátrányból nyerte meg az összecsapást és juttatta 2:1-es vezetéshez a válogatottat a világcsoportba jutásért vívott osztályozóban.
Borsos Gábor és Nagy Péter abszolút esélytelenként nyerte meg a szombati párosmeccset (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Borsos Gábor és Nagy Péter abszolút esélytelenként nyerte meg a szombati párosmeccset (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

„A harmadik szett elején volt egy adogatójátékom, amelyben két bréklabdájuk volt, onnan fordítottunk. Utána mondták kintről a többiek, például Balázs Attila, hogy bízzunk a sikerben, itt fordul majd meg a meccs – mondta Borsos Gábor. És tényleg! Kezdtük egyre jobban felvenni a ritmust, ők elbizonytalanodtak, nem játszottak olyan élesen, mint előtte. Szerintem megérdemelten nyertünk.”

„A döntő szettben az egyik szervagémemnél volt két bréklabdájuk, de fejben stabilak tudtunk maradni, fordítottunk, végig hittünk a sikerben, a maximális tudásunkat produkáltuk – értékelt Nagy Péter. Nagyon örülünk! A végén mindent megpróbáltak, de egy kivételével beütöttem az első szerváimat, jól helyeztem őket, a begyakorolt figurákat meg tudtuk valósítani, és Gabó befejezte a pontokat a hálónál. Ahhoz képest, hogy a játék előtt öt percig álltunk, nagyon szépen összeszedtük magunkat.”

„Az első játszmában jobbak voltak, de a másodikban már közelebb kerültünk hozzájuk. Utána változtattunk a taktikán, fogadóként Borsos Gabi hátrébb ment az első szerváknál, így többször maradt játékban a labda, több esélyünk volt. A harmadik és negyedik szett nem volt kérdés, szenzációsan játszottak. Talán életük játszmáit produkálták. Olyan játékosokat vertek el, akik közül az egyik ötvenben van a világranglistán, a másik meg volt negyvenben. Ez az, amikor Dávid legyőzi Góliátot” – fogalmazott Köves Gábor szövetségi kapitány.

A szakember elmondta, a nyolcvanas évek közepe óta nem nyert a magyar Davis-kupa-csapat olyan meccset, amelyen ennyire esélytelennek tartották.

„Amikor úgy éreztem, csökken a koncentráció, mindig kiabáltam kívülről, hogy például melyik szervát vegyék elő. Ez az ő győzelmük, és erre a napra életük végéig emlékezni fognak. Meg persze én is” – folytatta Köves, majd leszögezte, Piros Zsombor és Valkusz Máté készen áll a vasárnapi egyesösszecsapásokra.

A csehek részéről Lukás Rosol elmondta, semmi sincs veszve számukra, magabiztosan állnak majd ki a két mérkőzésre.

„Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, pedig a harmadik szettben több lehetőségünk is volt arra, hogy eldöntsük a meccset. A végén már egy-egy ponton múlt, sokat hibáztunk, szerencsénk sem volt. Várjuk a vasárnapi mérkőzéseket, még mindig nagy esélyünk van a győzelemre, nem fogjuk feladni a küzdelmet” – mondta Rosol.

A világcsoport rájátszásában zajló párharc 2–1-es magyar vezetésről folytatódik vasárnap, 13 órakor Valkusz Máté a top 100-as Jirí Vesely ellen játszik, ezt követően a pénteken csodás győzelmet arató Piros Zsombor Rosol ellen lép majd pályára.

TENISZ DAVIS-KUPA
OSZTÁLYOZÓ, BUDAPEST (Lurdy Ház parkolója)
2. NAP
Páros
Borsos Gábor, Nagy Péter–Roman Jebavy, Lukás Rosol 3:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:4

Az állás a záró nap előtt: MAGYARORSZÁG–Csehország 2:1

Pénteki eredmények
Piros Zsombor–Jirí Vesely 3:6, 6:4, 4:6, 7:6, 7:5

Valkusz Máté–Lukás Rosol 1:6, 2:6, 4:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik