Hiába vezettek Balázsék, a belgák fordítottak és előnybe kerültek

H. Á., K. R.H. Á., K. R.
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 14:14
Ismét lépéselőnybe került a belga férfi teniszválogatott a Davis-kupa selejtezőjében, miután szombaton a napi első meccsen a párosok küzdelmét a Sander Gille, Joran Vliegen duó két órán át tartó küzdelemben, döntő szettben megnyerte.
Fucsovics és Balázs először szenvedett vereséget a DK-csapatban együtt párosozva (Fotó: Szabó Miklós
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fucsovics és Balázs először szenvedett vereséget a DK-csapatban együtt párosozva (Fotó: Szabó Miklós A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

TENISZ
DAVIS-KUPA-SELEJTEZŐ, DEBRECEN
Magyarország–Belgium 1–2

Debrecen,
Főnix Csarnok, 1200 néző
Balázs Attila (544.), Fucsovics Márton (338.)–Sander Gille (43.), Joran Vliegen (36.) 6:3, 1:6, 4:6

KÖVETKEZIK
Balázs Attila (76.)–Kimmer Coppejans (154.)
UTÁNA

Fucsovics Márton (84.)–Ruben Bemelmans (222.)

Két, párosban top 50-es rivális ellen lépett pályára Fucsovics Márton és Balázs Attila a Magyarország–Belgium párharc szombati játéknapjának első találkozóján, a Davis-kupa rájátszásában.

Kulcsfontosságú mérkőzés volt ez, hiszen pénteken Fucsovics nyert, Balázs viszont kikapott – utóbbi a sajtótájékoztatón azt mondta, a két belga, Sander Gille és Joran Vliegen igazi párosspecialisták, csak ebben a műfajban versenyeznek, hétről hétre, egymás oldalán, tehát kifejezetten összeszokott duót alkotnak. Balázs azt azért hozzátette, egyénekre lebontva a mi térfelünkön lesznek majd a jobb teniszezők – a mérkőzés első játszmájában pontosan ez látszott a Főnix Csarnok salakos pályáján.

Gille és Vliegen gyakran léptek fel a hálóhoz, ami párosban természetes, ám Fucsovicsék remekül ütöttek el közöttük vagy mellettük, adogatóként magabiztosak voltak, fogadóként pedig állandó veszélyt jelentettek.

Rögtön az első belga szervagémben volt három bréklabdájuk, ám azt még nem tudták értékesíteni, viszont 2:1-nél az újabb lehetőséget már igen – a szettet végül 6:2-re nyerték meg.

A második játszma ugyanúgy kezdődött, mint az első: kihasználatlan magyar fogadóesélyekkel. Volt okunk aggódni, hiszen pénteken Balázs és Fucsovics is megnyerte a maga meccsén az első játékrészt, mégis szoros három szett lett a vége...

A belgák érezhetően javultak a folytatásra, Balázs pedig 2:1-nél – pont úgy, mint az első játszmában a vendégek – elveszítette az adogatójátékát. Sőt, ő rontott háromszor is nagyot a hálónál Fucsovics szervajátékáben, aztán a nyíregyházi teniszező kettős hibát ütött, így a belgák 5:1-re megléptek, majd a játszmát is behúzták 6:1-re.

A lendületben lévő vendégek a döntő szettben, 1:1-nél ismét elvették Fucsovics adogatását, és bár a következő játékban volt bréklabdája Fucsovicséknak, nem éltek vele, miként 2:3-nál sem. A belga kettős megtartotta előnyét, 3:6, 6:1, 6:4-re nyert, ezzel ötödik fellépésükön már nem tudott hibátlan maradni a Fucsovics, Balázs duó.

Belgium 2–1-re vezet, következik Balázs és Kimmer Coppejans találkozója.

PÉNTEKEN
Fucsovics Márton (84.)–Kimmer Coppejans (154.) 6:2, 5:7, 6:4

Balázs Attila (76.)–Ruben Bemelmans (222.) 7:5, 6:7 (4–7), 4:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik