Babos Tímeáék győzelemmel kezdték a szingapúri világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2017.10.26. 09:39
null
Babosék sikerrel vették az első akadályt (Fotó: AFP-archív)
A szingapúri tenisz WTA-világbajnokságon a párosok küzdelmének negyeddöntőjében Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával az oldalán magabiztos 6:3, 6:4-es győzelmet aratott az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) páros ellen. Az elődöntőben a világelső Martina Hingis, Csan Jung-jan vár Babosékra.

Alig öt napja még a moszkvai kemény pályás női tenisztorna döntőjében szerepelt sikerrel a Babos Tímea, Andrea Hlavácková páros, és az idei negyedik közös tornagyőzelmük után Szingapúr felé vették az irányt, ahol már negyedik alkalommal rendezik meg a női tenisz-világbajnokságot.

A magyar, cseh páros az első körben az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) páros ellen kezdte meg a szereplést. Babosék hamar brékelőnyt szereztek, sőt, az első szett végén ismét elvették Klepacék adogatását, így 43 perc alatt 6:3-ra nyerték meg az első játszmát.

A második szettben 3:2-ig mindenki hozta a saját adogatását, ám ezt követően Babosék ismét brékelni tudtak, de 5:3-nál, amikor a 3. kiemelt páros a meccsért adogathatott, Klepacék visszavették az előnyt.

Nem tartott azonban sokáig a szlovén, spanyol páros öröme, Babosék ugyanis egy némileg szerencsés gém végén brékelve 6:4-re behúzták a második szettet is, így összesen 81 perc alatt megnyerték a mérkőzést.

Babosék ezzel továbbjutottak a szombati elődöntőbe, ahol a világelső Csan Jung-jan, Martina Hingis (tajvani, svájci) páros lesz az ellenfélük a döntőbe jutásért.

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, nem volt egyszerű mérkőzés! Egy nagyon trükkös és nehéz ellenféllel találkoztunk. Összességében nagyon jól játszottunk mindketten, emiatt is boldog lehetek! Nagy dolog, hogy elődöntőt játszhatok a világbajnokságon. Ez először is sikerült a pályafutásom során, ez is boldogságot jelent. A mai mérkőzésen az volt a legfontosabb, hogy a saját játékunkat rákényszerítsük a másik párosra. Szerintem ez sikerült is, végig agresszívak voltunk. Örülök a saját teljesítményemnek, mert az elmúlt napokban is sokat gyakoroltam. Rengeteget foglalkoztunk a röptejátékommal és egyre jobban megy. Remélhetőleg még két mérkőzünk van hátra, szóval hajrá, előre!” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

A NAP TOVÁBBI SZINGAPÚRI ESEMÉNYEI

A már elődöntős Karolína Plísková sima vereséget szenvedett Jelena Ostapenkótól. Az idei Roland Garros lett bajnoka első mérkőzését nyerte a harmadik fordulóban, ezzel együtt már biztosan nem juthatott tovább a négy közé.

A nap második egyesében ki-ki meccset vívott Garbine Muguruza és Venus Williams: utóbbi nyert, így ő jutott az elődöntőbe.

WTA-VB, SZINGAPÚR (7 millió dollár, kemény pálya)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh)–Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) 6:3, 6:4
Martina Hingis, Csan Jung-jan (svájci, tajvani)–Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke (német, cseh) 6:3, 6:2

TOVÁBBI CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNYEK, MAI MENETREND
EGYES
FEHÉR-CSOPORT

Venus Williams (amerikai, 5.)–Garbine Muguruza (spanyol, 2.) 7:5, 6:4
Jelena Ostapenko (lett, 7.)–Karolína Plísková (cseh, 3.) 6:3, 6:1
A csoport végeredménye: 1. Plísková 2 győzelem/1 vereség (4-2), 2. Williams 2/1 (4-3), 3. Muguruza 1/2 (2-4), 4. Ostapenko 1/2 (3-4)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik