Australian Open: Piros Zsombor öt meccslabdát hárítva nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 11:15
Piros Zsombor öt mérkőzéslabdát hárítva bejutott a selejtező második fordulójába az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.

A világranglistán 556. magyar játékos szerdán a 180. helyen álló argentin Facundo Bagnisszal találkozott, aki salakpályás játékosnak számít, és eddig nem nyert meccset az Australian Openen: 2012-ben a selejtező, tavaly pedig a főtábla első körében kapott ki.

Az élete első felnőtt Grand Slam-versenyén részt vevő Piros tavaly megnyerte a melbourne-i viadalt a junioroknál, így idénre szabadkártyát kapott a selejtezőre. Jó előjelnek tűnt, hogy múlt héten az Új-Kaledóniában rendezett challenger-tornán meccslabdákat hárítva verte az első helyen kiemelt francia Julien Benneteau-t (56.), és pályafutása során először győzött le top 100-as riválist.

A szerdai mérkőzésen a 18 éves Piros 2:0-ra elhúzott, ám balkezes ellenfele utolérte őt, majd 5:4-nél ismét brékelt, és szettelőnybe került. A folytatásban a 27 éves Bagnisnak 4:5-nél két meccslabdája volt, de a magyar teniszező remek szervákkal hárította őket, majd 5:6-nál is megismételte ezt a bravúrt. A rövidítésben ötödik mérkőzéslabdájával sem tudott élni a dél-amerikai, majd Piros kihasználta második szettlabdáját, és kiegyenlített.

A döntő szett már Piros egyértelmű fölényét hozta, aki két és fél óra elteltével ünnepelhette továbbjutását. A kvalifikáció második körében a negyedik helyen kiemelt amerikai Bjorn Fratangelo (107.) lesz az ellenfele, a főtáblára jutáshoz három győzelem szükséges.

A nőknél Stollár Fanny (214.) érdekelt a selejtezőben, ő a svájci Viktorija Golubic (116.) ellen kezd csütörtökön.

Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben Fucsovics Márton és Babos Tímea alanyi jogon lesz érdekelt.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (50 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Piros Zsombor–Facundo Bagnis (argentin) 4:6, 7:6 (9–7), 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik