Aus. Open: Párosban már átléptem ezt a mentális gátat – Babos Tímea

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 08:41
null
Babos Tímea úgy véli, nem volt elég agresszív (Fotó: Dömötör Csaba)
Babos Tímea két szettben vereséget szenvedett a lengyel Iga Swiatektől az Australian Open 1. fordulójában. A magyar versenyző a hivatalos közösségi oldalán reagált a korai búcsúra.

„Rengeteget gondolkodtam, hogy leírjam-e, amit gondolok vagy sem. Szomorú vagyok, Ugyan túl vagyok már a sok síráson, de nyilván baromira sajnálom, hogy így alakult az év első GS-versenye egyéniben. Felkészültnek érzem magam. Sokat edzek, kondizok, figyelek a táplálkozásra, regenerációra, egyszóval dolgozom. Keményen. Ahogy mindig is szoktam.

A mai meccsen az ellenfél szinte tökéletesen teniszezett, de úgy gondolom, hogy az én játékom is segített neki ebben. Nem voltam elég agresszív, jobban kell ütnöm a labdát. Ha megnézzük a legjobb női teniszezők játékát, láthatjuk, hogy mindenki elképesztő nagyokat üt, törekednek a nyerő ütésekre. Az ilyen stílusban benne van a nagyobb hibalehetőség is, amit viszont nekem is el kell fogadnom.

Ez az a mentalitás, ami még picit nehéz számomra, de ez az, amin változtatnom kell. Igenis kell a kockázat, kellenek a nyerő ütések és lesznek hibák is.

Párosban már átléptem ezt a mentális gátat, ott hiszem, hogy bármire képes vagyok, nem tartok a hibáktól és ennek azt hiszem, látszik az eredménye.

Egy biztos: megyek tovább előre! Küzdök azért, hogy egyéniben is odakerüljek a legjobbak közé. Tanulok minden nap valamit magamról, a játékról, az életről, bármiről. Ma is tanultam, és ez jó dolog. Bízom a csapatomban, a munkámban. Ti is bízzatok bennem!”

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal január 23-án kezdi meg szereplését párosban. A második kiemelt duó tavaly döntős volt Ausztráliában.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a legjobb 64 közé jutásért)

Iga Swiatek (lengyel)
–Babos Tímea (magyar) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik