Aus. Open: Nekem vannak a legjobb szurkolóim – Fucsovics

Vágólapra másolva!
2020.01.24. 08:02
Fucsovics Márton magyar idő szerint pénteken hajnalban három könnyű játszmában legyőzte az Australian Open férfi egyesének 3. fordulójában a 22 éves amerikai Tommy Pault, és ezzel – első magyar teniszezőként másodszor is – bejutott a legjobb 16 közé, ahol a Roger Federer–John Millman meccs győztese lesz az ellenfele.

Fucsovics 1 óra 46 perc alatt jutott túl az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének 3. fordulójában amerikai ellenfelén, amelyet követően értékelte is a mérkőzést. férfi egyesének 3. fordulójában amerikai ellenfelén, amelyet követően értékelte is a mérkőzést.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagyon jó teniszidő is volt, végre nem fújt annyira a szél és nem is volt túl meleg. Nagyon pozitívan kezdtem a meccset, de már előtte is éreztük a csapatommal, hogy itt a nagy lehetőség. Ezért is döntöttünk úgy a csapatommal, hogy inkább nem játszom párosban, hogy minden energiámat próbáljuk az egyesre fektetni. Ami ezt a meccset illeti, szerintem a második szett megnyerésével dőlt el, akkor volt meg ez a csata. A harmadik játszma nem volt könnyű, mert miután Paul kiment egy hosszabb mosdószünetre, visszajött és elkezdett nagyon lazán játszani. Jött néhány nyerő, elengedte az ütéseket, és ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén még rátettem egy lapáttal. A folytatásra nézve tudom, hogy nincs kívánságműsor, és mind a ketten nagyon jó játékosok, de… hátha Roger fog nyerni – mondta az Eurosport Hosszabbítás oldalán Fucsovics Márton.

A világranglistán 67. Fucsovics a saját Facebook-oldalán röviden annyit írt, neki vannak a legjobb szurkolói: „2 év után ismét a legjobb 16 között vagyok az Australian Openen!!! Mit gondoltok? Én arra, hogy nekem vannak a legjobb szurkolóim!!! Szóljon a Rod Laver-ben is a hajrá Marci! Vasárnap folytatás…”

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Fucsovics Márton (magyar)–Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik