Aus. Open: „Nagy élmény volt” – Fucsovics

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 08:53
null
Edzés után tudta meg, hogy párosozni fognak (Fotó: Földi D. Attila – archív)
Mielőtt az Australian Open férfi egyesének 2. fordulójában a 13. kiemelt amerikai Sam Querreyvel játszana magyar idő szerint csütörtökre virradóra, Fucsovics Márton egy váratlan páros meccset is lenyomott Melbourne-ben, méghozzá az ugyancsak amerikai, 16-szoros Grand Slam-győztes Bryan testvérpár ellen. Ugyan a magyar játékos még egy órával a kezdés előtt sem tudta, hogy játszani fog, pozitív élménynek tartja a háromszettes meccset.

 

– Mikor tudta meg, hogy egyáltalán felférnek a páros főtáblájára?
– Délben még edzettem, nyomtam egy laza edzést a szlovák Lukas Lackóval, visszaértünk, és akkor szólt az egyik igazgató, hogy mégis beférünk.

– A páros társa, a japán Nisioka Josihito egy-két órával korábban még egyesezett…
– Pontosan.

– Örült, hogy mégis párosozhattak, vagy az edzés után már nem hiányzott annyira?
– Nagyon örültem! Bryanék ellen párosozni olyan, mintha egyéniben Federerrel játszhatnék.

– Sokéves profiként, elismerésre méltó eredményekkel a háta mögött is le kell küzdenie ilyenkor a gondolatot, hogy kik állnak a háló túloldalán?
– Nem szabad azt nézni, hogy ki van a másik oldalon… Csak magamra, a saját játékomra szabad figyelni. De nagy élmény volt, jól is ment a játék. Úgy mentünk fel, hogy nincs veszítenivalónk, felszabadultan játszottunk, ami az eredményen is látszott. Az első két szett nekünk állt, a másodikban 4:4-nél három bréklabdánk volt, ha azt megcsináljuk, miénk a meccs – de ők csinálták meg azt a három pontot… Ilyen a tenisz, néhány labdán múlik.

– Tegnapelőtt még esett, ma harminc fokos hőség van, holnap már közelebb leszünk a negyvenhez. Mennyire nehéz alkalmazkodni a körülményekhez?
– Hozzájuk lehet szokni, bár a holnapi extrém lesz, mert harmincnyolc fokot mondanak és abszolút napsütést, kevés széllel… Tényleg kemény lesz. Viszont Sam Querrey-vel játszom majd, ő sem szereti a hosszú labdameneteket, nem is erőlteti őket, úgyhogy végül is nem akkora baj, hogy meleg lesz.

– Az számít bármit, hogy amerikaiakkal készülhetett egy harmadik amerikaira?
– Inkább csak érdekes egybeesés, ám ez a páros arra feltétlenül jó volt, hogy téthelyzetekben tudtam gyakorolni a szerváimat, a ritörnöket, a röptejátékomat – szóval, pozitív nap volt a mai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik