Kenin elsöpörte a széteső Muguruzát, ő az Australian Open új bajnoka

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.02.01. 09:20
null
Sofia Kenin élete első Grand Slamjét nyerte (Fotó: Getty Images)
A 21 éves amerikai Sofia Kenin nyerte meg a 2020-as ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) női egyesét, miután szombati döntőben három szettben, 4:6, 6:2, 6:2-ra legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát.

 

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES,
DÖNTŐ
Kenin (amerikai, 14.)–Muguruza (spanyol) 4:6, 6:2, 6:2

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés első szettjében főként Muguruza diktált, a spanyol irányított, kellően agresszíven játszott, ezzel szemben a 14. helyen kiemelt Kenin kulcshelyzetekben több ki nem kényszerített hibát is ütött. Egy egynél a spanyol elvette Kenin szerváját, az amerikai 4:3-nál ezt javítani tudta, de Muguruza rögtön a következő gémben újfent brékelt, s végül 6:4-re meg is nyerte az első szettet.

A folytatásban viszont pálfordulás állt be az erőviszonyokban – míg Kenin egyre magabiztosabb lett és egyre inkább átvette az irányítást, addig Muguruza többször rontott a kelleténél. Kenin hengerelt, saját adogatásainál pontot is alig engedett ellenfelének, aki 2:1-nél, majd 5:2-nél is brékelt, így 6:2-vel behúzta a játszmát.

A harmadik szett is az amerikairól szólt, Muguruza láthatóan elfogyott. Noha Kenin több adogatásánál is megizzadt – 2:2-nél például három bréklabdát hárítva hozta a szerváját –, végül ő volt az, aki ellenfele fölé tudott kerekedni, s 3:2-nél, majd 5:2-nél is elvette Muguruza adogatását. A spanyol a végére teljesen szétesett, a döntő gémben három hettős hibát is ütött.

A mérkőzés 2 óra 5 percig tartott.

A 21 esztendős Sofia Kenin végül 4:6, 6:2, 6:2-re győzött, és ez volt élete első Grand Slam-diadala – az amerikai játékos korábban még a negyeddöntig sem jutott el nagy viadalokon, most egyből megnyert egyet.

ELŐZMÉNYEK

A két döntős, Kenin és Muguruza eddig csak egyszer játszott egymással, tavalyi pekingi összecsapásukat három szettben (6:0, 2:6, 6:2) az amerikai lány nyerte meg. Kenin mérlege a tornadöntőkben 3–1 a WTA Touron, Muguruza a legutóbbi hét fináléjából hatot megnyert.

Jelena Ostapenko 2017-es Roland Garros-sikere óta Muguruza lehet az első, aki nem kiemeltként Grand Slam-tornát nyer a hölgyek között. Az open érában hasonló bravúr csak Chris O’Neilnek (1978) és Serena Williamsnek (2007) sikerült az Australian Openen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik