Aus. Open: Húzom magammal Kikit, de ez megfordulhat – Babos

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.20. 10:29
null
Babos Tímea elismerte, küszködve nyertek – de így is tudni kell nyerni (Fotó: AFP)
Miközben a 3-as pályán Fucsovics Márton férfi egyesben történelmi sikert aratott az Australian Open 3. fordulójában, a 8-ason Babos Tímea is továbbjutott a legjobb 16 közé a spanyol Lara Arruabarrena és Arantxa Parra Santonja kiejtésével, csak női párosban: a magyar lány sokat tett a győzelemért, páros társáért, és a saját lelkiállapotáért is.

 

– Gratulálunk, de nem volt könnyű szülés...
– Nem, nem volt egyszerű, mert a partnerem nem annyira érzi a párost, ráadásul gödörben van egyesben is. Rá kellett érezni a mozgásra a hálónál, ám utána ő is nagyon jó lett, mindketten azok lettünk, sőt, mind a négyen jól teniszeztünk. A lényeg a győzelem, a legfontosabb, hogy amikor nem megy annyira, akkor is tudunk nyerni, így a következő fordulóban lesz még egy esélyünk a jó játékra is.

– Akkor most húzza magával Mladenovicot?
– Igen, ám ez a későbbiekben megfordulhat. Kiki tavaly nem is párosozott, így összességében is ritkán teniszezett. Most nekem kell nyernem a több pontot, a fontos pontokat, de nem baj, mert ez nekem is jót tesz, hiszen nagyobb a nyomás, párosban még szűkebbek a szögek, még precízebbnek kell lenni, ráadásul a meccs után Kiki meg is köszönte a segítséget. Bizonyos szempontból a páros még nehezebb, mert egyesben olykor elég, ha csak visszateszed a labdát, de párosban kilőnek. Mélyről jöttünk vissza, viszont a saját játékommal elégedett vagyok.

– Mitől volt a második játszmában az a temérdek brék?
– Hát, igen... Ahogy mondtam, Kiki nem annyira érezte a hálójátékot, ezért az első szettben háromszor buktam el az adogatójátékomat, pedig a legutóbbi húsz páros meccsemen összesen nem veszítettem ennyit... Utána térfelet is cseréltünk, és nem én kezdtem a szervagémet, ami szintén nem fordult elő évek óta. Fontos volt, hogy az ellenfelünkkel maradjunk, mert jó a párosuk és sokat is javultak: tavaly játszottam ellenük Rómában, most pedig top 20-asokat vertek simán az első körben. Örülök a jó játékomnak, mert az egyéni kiesésem óta kicsit még mindig magam alatt vagyok, vannak pillanatok, amikor kivagyok attól, hogy jól teniszeztem egyéniben, mégis kiestem, úgyhogy kellenek az ilyen sikerek.

– Ha most ilyen hányattatott a sorsuk, tavaly pedig világbajnokságot nyert például Andrea Hlaváckovával, akkor hogyhogy most érzi magát sokkal jobban?
– Mert élvezem a játékot. Tényleg sikeresek voltunk az előző páros társammal, viszont nem éreztem jól magam a pályán, és a siker nem minden... Most tudtunk győzni és jól is érzem magam. Ráadásul akkor voltak az igazán nagy párosok, amikor korábban Kikivel játszottunk... – és most is továbbjutottunk, ugye.

– Fucsovics Mártonnal találkozott?
– Persze! A konditeremben a nyakába borultam! Nagyon örülök minden sikerének. Tízéves korunk óta együtt utazunk, temérdek meccsét láttam, temérdek meccsét kiszurkoltam, úgyhogy nagyon drukkolok neki. Pontosan egy időben játszottunk – és az ő egyénije rövidebb lett, mint a párosunk! Nagyon örülök neki, boldog vagyok.

– Van vonatkozó tapasztalata: miben más egy Grand Slam-torna második hete?
– Például a játékosok akkreditációs kártyája egy hétre szól alapból, úgyhogy cserélni kell. Amúgy elképesztő a különbség, ami máris érezhető: üres az öltöző, üres az étterem, tényleg csak azok vannak itt, akik még versenyeznek. Hihetetlen, hogy végre két magyar játszhat a második héten – nekem ilyen még nem volt!

– Ott lesz hétfő este Fucsovics páholyában?
– Ha meghív... Van, aki nem szereti, ha tele a boxa emberekkel. A játékrend szerint hétfőn párosozom, de az ő meccse valószínűleg este lesz – meglátjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik