Aus. Open: Ha a döntő után szögre akasztanám az ütőmet... – Babos Tímea

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 08:17
null
Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic (Fotó: Getty Images)
A hetedik Grand Slam-döntőjére készülő Babos Tímea szerint magas színvonalú mérkőzésen jutottak tovább a francia Kristina Mladenoviccsal. Mint beszámoltunk róla, a magyar, francia duó egy szorosabb és egy sima szettben legyőzte az amerikai Jennifer Brady, Alison Riske kettőst az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosversenyének szerdai elődöntőjében.

 

– Szinte minden játékban volt valamiféle fordulat – mi kellett ahhoz, hogy szinte mindegyikből jól jöttek ki?
– Végig nagy nyomás alatt tartottak minket, Brady remek tempóban ütött az alapvonalról, Riske a hálónál volt jó, kiválóan szerváltak és ritörnöztek – de ez ránk is igaz szerintem. Szóval, az első szett valóban nagyon nehéz volt, de a másodikban talán ők gyengébben teljesítettek, mi pedig megtaláltuk a működő taktikát – felelte a Nemzeti Sportnak Babos Tímea.

– A negyeddöntőben egyetlen bréklabdát sem engedélyeztek az ellenfeleiknek, most viszont tíz esélyük volt az amerikaiaknak – ebből kilencet hárítottak. Ez is mutat valamiféle erőt?
– Igen, ráadásul annál az egynél is azért veszítettük el a gémet, mert rosszul játszottuk meg a pontokat, belehibáztunk a hálónál és az alapvonalról is. Összességében azt gondolom, magas színvonalú meccset játszottunk, boldog vagyok, hogy így jutottunk a döntőbe.

– A hetedik Grand Slam-fináléjába.
– Örülök neki, hogy a világ egyik legjobb párosjátékosa vagyok, Kikivel pedig a mezőny egyik legerősebb kettősének számítunk. Az elmúlt hónapokban egyre jobban teljesítünk, szélesedett a taktikai repertoárunk, nem játszunk statikus teniszt. Továbbra is fejlődni akarunk, akarok, viszont most már megpróbálom azt is a helyén kezelni, hogy mit értem el huszonöt éves koromra. Ha a pénteki döntő után szögre akasztanám az ütőmet, akkor is boldog lehetnék az eredményeimre gondolva.

– A játéknap utolsó mérkőzésén dől el az ellenfél kiléte. Megnézi?
– Igen, de már a szállodában. Jó, hogy nem mi kerültünk az esti programba, Djokovicsék után. Mi már nyertünk, én a kondin is túl vagyok, szóval innentől a pihenésé a főszerep.

– Mi a csütörtöki programja?
– Lesz egy másfél órás közös edzésünk Kikivel délelőtt, aztán kondizunk, majd pihenünk és készülünk a döntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik