Babosék zsinórban harmadszor az Aus. Open elődöntőjében

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 03:27
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic zsinórban harmadszor lehet elődöntős az Aus. Openen (Fotó: AFP, archív)
A 2018-as győzelem és a 2019-es második hely után zsinórban harmadszor jutott legalább elődöntőig az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó. A második helyen kiemelt párosnak az amerikai Cori Gauff és Caty McNally kettőse sem jelentett akadályt, 1 óra 20 perc alatt két szettben, 6:2, 6:4-re győzött.

 

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Cori Gauff, Caty McNally (amerikai) 6:2, 6:4

Rögvest az első adogatásnál sikerült brékelőnybe kerülnie a Babos, Mladenovic kettősnek az amerikai párossal szemben, ezzel jelezve, ugyan Gauff és McNally is jóval tovább jutott egyéniben, mint a magyar és a francia, de a párosok versenye más kávéház.

A két amerikai tinédzser közül is McNally tűnt jóval bizonytalanabbnak, igaz, ő legalább az első adogatójátékát, ha nem is könnyen, de hozni tudta (2:1). A folytatásban aztán több sima szervajátékot is láthattunk Mladenovictól és Babostól egyaránt, így pedig alig 26 perc alatt sikerült is befejezni az első szettet. 6:2

A második játszmára feljavultak Gauffék, sokkal több hosszú labdamenetre kényszerítve a világbajnok kettőst. Az egyéniben a nyolcaddöntőben búcsúzó, 15 esztendős tehetség több nagy mentést is bemutatott a hálónál, miközben McNally tenyeresei is stabilabbá váltak. A harmadik játék végén ugyanakkor épp McNally volt az, aki saját szempontjukból igen fájó kettős hibát ütött, ezzel újabb brékelőnyhöz segítve Babosékat (6:2, 2:1). Kettős hibából egyébként is kijutott a tinédzsereknek: az egész meccsen hét – ezzel szemben Babos és Mladenovic összesen kétszer „szórakozta” el a nyitást.

Mladenovic adogatásánál rögvest visszabrékelhettek volna az amerikaiak, 40:40 után csak az ötödik lehetőségből sikerült behúzni a játékot. A folytatásban hiába tett meg mindent Gauff és McNally, Babosék megőrizték a brékelőnyt, így pedig 1 óra és 20 percnyi játékot követően 6:2, 6:4-gyel a legjobb négy közé jutottak.

A magyar, francia kettős 2018-ban győzött, 2019-ben döntőig jutott, vagyis egymást követő három évben mondhatja el magáról, hogy legalább az elődöntőig jutott Melbourne-ben.

Folytatás szerda hajnalban, a páros ellenfele a legjobb négy között a hetedik helyen kiemelt, tajvani Csan Hao-Csing és Csan Latisa lesz.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik