Aus. Open: Fucsovics Mártonnak nagyon hiányzott az edzője

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 07:33
Mint megírtuk, Fucsovics Márton négy játszmában legyőzte a spanyol Alberto Ramos Vinolast az Australian Open első fordulójában. A 26 éves nyíregyházi teniszező jól ismeri következő ellenfelét, s bár kiváló játékosnak tartja Borna Coricot, nem fog félni tőle.

– A harmadik szettet elveszítette, de a továbbjutás megvan. Elégedett?
– Próbáltam minél hamarabb befejezni a mérkőzést. Az első két játszmában nagyon jól játszottam, a harmadikban pedig brékelőnybe kerültem, a rövidítésben is vezettem, azt hittem, meglesz a továbbjutás három szettben. De nyilván a másik térfélen Ramos is ugyanúgy nyerni akart – felelte a sajtótájékoztatón Fucsovics Márton. – A negyedik játszma előtt kimentem a mosdóba, átöltöztem, és már lehiggadva tértem vissza. Utána viszonylag simán győztem. Egy hosszú Grand Slam-találkozón mindig benne van a pakliban a hullámvölgy, de az a célom, hogy minél kevesebb legyen. – A harmadik szettet elveszítette, de a továbbjutás megvan. Elégedett?
– Próbáltam minél hamarabb befejezni a mérkőzést. Az első két játszmában nagyon jól játszottam, a harmadikban pedig brékelőnybe kerültem, a rövidítésben is vezettem, azt hittem, meglesz a továbbjutás három szettben. De nyilván a másik térfélen Ramos is ugyanúgy nyerni akart – felelte a sajtótájékoztatón Fucsovics Márton. – A negyedik játszma előtt kimentem a mosdóba, átöltöztem, és már lehiggadva tértem vissza. Utána viszonylag simán győztem. Egy hosszú Grand Slam-találkozón mindig benne van a pakliban a hullámvölgy, de az a célom, hogy minél kevesebb legyen.

– Meglepte valamivel Albert Ramos?
– Nem különösebben, a taktikámon sem kellett változtatnom, talán a fonákja volt stabilabb a vártnál. A harmadik szett végén láttam rajta, hogy ő is nehezen bírja a meleget, szóval tudtam, nyomnom kell tovább, és akkor elkezd hibázni.

– Hogyan érezte magát a pályán ebben a hőségben?
– Nagyon rosszul. Az első két szettben még talán frissebbnek, de a harmadik közepétől szinte a halálomon voltam. A negyedik előtt viszont az említett szünetnek hála felfrissülten tértem vissza, elhúztam három nullára, az nagyon fontos volt.

– Ilyen körülmények között lehet élvezni a teniszt?
– Nem igazán. Persze a tenisz dönt, de az eredményt befolyásolja az is, ki éli túl a következő hosszú labdamenetet. Ez volt az első idei meccsem kánikulában, örülök, hogy végig bírtam, de mostantól a következő meccsre koncentrálok. Borna Coriccsal edzettünk már párszor, tudom, hogy keményen üt, stabil az alapvonalról, jól adogat. Nem is tudom hirtelen, mi a gyenge pontja, de jól ismerjük egymást, nem fogok félni tőle.

– A Ramos elleni meccs holtpontjainál mennyire hiányzott az edzője, Sávolt Attila?
– Nagyon. Máskor ki szoktam rá nézni ilyen helyzetben, most nem tudtam. Viszont jó érzés volt, hogy sok magyar szurkoló látogatott ki a meccsemre, ők segítettek a nehezebb pillanatokban.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Albert Ramos Vinolas (spanyol)–Fucsovics Márton (magyar) 3:6, 4:6, 7:6 (7–5), 3:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik