Fucsovics Márton legyőzte Sinnert, ott van a legjobb 32 között!

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 03:50
null
Újabb győzelemnek örülhet (Fotó: MTI)
Címkék
Az Australian Open férfi egyesének 2. fordulójában a világranglistán 67. helyen álló Fucsovics Márton a 82. helyen álló, 18 éves olasszal, Jannik Sinnerrel találkozott, és három szettben 2 óra 16 perc alatt legyőzte, ezzel bejutott a legjobb 32 közé.
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES
2. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Jannik Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3

Fucsovics Márton hétfőn hajnalban a Margaret Court Aréna nyitó meccsén nagyszerű játékkal legyőzte a torna 13. kiemeltjét, a 20 éves kanadai Denis Shapovalovot, s bejutott a torna második körébe, ahol aztán szintén egy igen kiváló, első ellenfelénél még fiatalabb, mindössze 18 éves, egyben regnáló U21-es világbajnok, az olasz Jannik Sinner várt rá.

Noha ezúttal a magyar játékos mérkőzése nem kapott helyet a három fedhető pálya egyik programjában sem, a 22-es számú pálya mellett azért így is szép nézősereg gyűlt össze: szinte minden labdamenetet követően vagy a „Hajrá, Marci!”,vagy a „Jannik, Jannik!” buzdítás hallatszott – vagyis a magyar idő szerint szerda hajnali 4 után néhány perccel elkezdődő mérkőzés remek hangulatban zajlott.

Az már más kérdés, hogy a két teniszező játékának minősége elmaradt a drukkerek által keltett hangulattól az első szettben, a két játékos együtt 14 nyerő ütést jegyzett – ebből szerencsére 10-et Fucsovics –, míg a kevesebb ki nem kényszerített hiba rovatban az olasz neve mellett állt a kisebb szám: 15. Ugyanez Fucsovicsnál 20, ám ennek ellenére is a nyíregyházi teniszező volt az, aki a fontosabb pillanatokban jobban koncentrált: ellenfele második és negyedik adogatójátékát is elvette – igaz, közben egyszer sajátját is lepasszolta, így 45 perc alatt 6:4-re nyerte az első játszmát.

A kissé ideges első játszma után a magyar fiú a másodikban feljavult: jóval kevesebbet hibázott, kétszer annyi nyerőt ütött, mint Sinner, aki továbbra is nagyjából minden második első szerváját elrontotta. Egy gyors brékváltás után Fucsovics a játszma közepén megint elvette ellenfele adogatását, s ezt megtartotta a végéig, így ismét 6:4-re nyert, s elérhető közelségbe került számára a továbbjutás kiharcolása.

Ez a harmadikban már sikerült is, bár nem úgy kezdődött, hogy a végén Fucsovicsé lesz a játszma. Sinner ugyanis azonnal elvette ellenfele adogatását, ráadásul ekkor volt a magyar fiúnak olyan sorozata, amikor öt, egymás utáni szervája sem volt jó. Fucsovics azonban kimászott a gödörből, és szinte azonnal visszabrékelve egyenlített, majd a hatodik játék után robbantott: s 3:3 után már nem engedett több játékot ellenfelének – még kétszer, összesen tehát hétszer elvette ellenfele adogatását –, s 6:3-ra megnyerte a játszmát és a mérkőzést is, ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A folytatásban a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov és az amerikai Tommy Paul mérkőzésének győztese vár Fucsovics Mártonra, minden bizonnyal pénteken.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik