Aus. Open: Fucsovics egy meccset párosozott

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 07:32
null
Fucsovics Márton és japán partnere két szetten át nagyszerűen helytállt (Fotó: Földi D. Attila – archív)
Kedden este még azt sem lehetett tudni, felférnek-e a férfi páros főtáblájára, szerda kora délután viszont már a legendás amerikai Bryan testvérpár ellen játszott Fucsovics Márton és a japán Nisioka Josihito. Nem vallottak szégyent, sőt, háromszettes csatára késztették a 16-szoros Grand Slam-győztes rivális duót, amely végül 5:7, 7:5, 6:1-re győzött.

 

Sávolt Attila terjedelmes Facebook-bejegyzésben értékelte Fucsovics Márton győzelmét a férfi egyes 1. fordulójában, és az írás végére odabiggyesztette: lehet, hogy tanítványa nem pihenhet szerdán: „ha van egy kis szerencse, még a páros főtábla is meglehet, mert a japán Nisiokával Marciék az első várakozók, akik nem fértek fel a főtáblára, és ha esetleg lemondaná valaki sérülés miatt, ők kerülhetnek be.”

Nos, pontosan így történt, Fucsovics és a japán Nisioka Josihito hirtelen felkerült a férfi páros főtáblájára – de rettentően nehéz feladatot kaptak: az amerikai Bryan testvéreket, akik olimpiai bajnokok és 16-szoros Grand Slam-, ebből hatszoros Australian Open-győztesek párosban…

És ha ez nem volna elég: Nisioka egy-két órával korábban még egyesben küzdött az olasz Andreas Seppi ellen, aki simán, 6:1, 6:3, 6:4-re elverte, így legalább a japánnak csak 1 óra 53 percet kellett a pályán töltenie. Méghozzá a 8-ason, ahol a nap utolsó meccsét Babos Tímea vívta a spanyol Carla Suárez Navarro ellen – sajnos az a mérkőzés is vereséget hozott nekünk.

Fucsovics oldalán azonban igencsak kitett magáért: kezdetben ugyan néha teljes homályokat ütött, és a magyar fiúnak kellett tartania a frontot, utána Nisioka is belejött, így lépésenként haladt előre az első játszma – majd a legjobbkor, 6:5-ös vezetésnél brékeltek Fucsovicsék, azaz 7:5-re megnyerték az első szettet.

A második egy oda-vissza brékkel kezdődött, majd a felek ismét felvették az utazósebességet, és 7:5 lett a vége, mint az elsőnek, csak sajnos most Bryanék javára.

Közben tombolt a hőség, aki csak negyedórát is ácsorgott a pálya mellett, megfőtt, márpedig nagyon sokan ácsorogtak, mert a néhány százas főlelátó tele volt az Australian Openre érkezett amerikaival, akik drukkoltak is lelkesen és hangosan – de azért néhány „Gyerünk, Marci!” kiáltás átjutott a hangzavaron.

Mindennél fontosabb persze, hogy miként alakult a harmadik játszma: nos, nem túl jól. Bryanék 2:1-es vezetésük után elvették Fucsovicsék adogatását, majd hozták a sajátjukat, úgyhogy gyorsan 4:1 lett belőle, majd újabb brékkel 5:1, és az utolsó adogatás hozásával 6:1.

Ám bánkódni, főleg szégyenkezni nincs miért a háromszettes vereség nyomán – sőt, Fucsovics legalább amerikaiak ellen gyakorolt a szintén amerikai Sam Querrey elleni egyes meccsére.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 6.)–Fucsovics, Nisioka (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik