Aus. Open: Federer nem hitte volna, hogy idáig eljut

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 13:11
Roger Federer elárulta, hogy az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot megelőző céljai között nem szerepelt az elődöntőbe jutás.

A svájci klasszis 93 perc alatt, három szettben nyert a német Mischa Zverev ellen a negyeddöntőben. A legjobb négy között Stan Wawrinkával találkozik, aki ellen mindössze háromszor veszített 21 mérkőzésen – igaz, ebből kétszer az elmúlt három évben.A svájci klasszis 93 perc alatt, három szettben nyert a német Mischa Zverev ellen a negyeddöntőben. A legjobb négy között Stan Wawrinkával találkozik, aki ellen mindössze háromszor veszített 21 mérkőzésen – igaz, ebből kétszer az elmúlt három évben.

„Nem azt vártam, hogy Stan Wawrinka ellen játszom az elődöntőben. Úgy gondoltam, hogy a negyedik körig, esetleg a negyeddöntőig eljutok. Stan ellen agresszívan kell játszanom, minél több időt adok neki, annál jobb lesz. Örülök, hogy idáig eljutott, ennél tovább azonban nem kell mennie” – mondta Federer, hozzátéve, hogy utóbbi kijelentését csupán viccnek szánta.

Federer tizenharmadik alkalommal jutott be az Australian Open elődöntőjébe az elmúlt tizennégy esztendőben. Pályafutása során ötször volt döntős, ebből négyszer nyert, legutóbb 2010-ben. Azóta hatból ötször az elődöntő jelentette számára a végállomást.

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 17.)–M. Zverev (német) 6:1, 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik