Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic duója az egyetlen, még versenyben lévő kiemelt páros az Australian Openen a nőknél (Fotó: MTI)

 

 

 
47 PERC ALATT KAPOTT KI BABOS ÉS FUCSOVICS PÁROSA

Jó hír az Australian Open női páros versenyének végjátéka előtt: Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic egyre magasabb színvonalon teljesít.

A címvédő kettős összességében magabiztosan jutott a keddi játéknap negyeddöntőjéig, ahol rutinos ellenfél, a 36 esztendős amerikai Raquel Atawo és az egy évvel idősebb szlovén Katarina Srebotnik – Babos korábbi páros partnere – várt rá.

A másodikként kiemelt magyar, francia duó a verseny eddigi legjobb adogatójátékát produkálta, még bréklabdája sem volt a kilencedikként jegyzett riválisaiknak. A 32 perces első játszmában kiváló szituációban, 5:4-es vezetésnél brékeltek Babosék, így övék lett a játékrész.

Fucsovics Márton a menyasszonyával együtt a stadionban szurkolt Baboséknak (Fotó: Klein Ron)

A második szettben 1:0 után nem sikerült értékesíteni az újabb fogadóelőnyt, ám Babos és Mladenovic továbbra is nagyszerűen szervált a melbourne-i hőségben, végig megfelelően koncentráltak. A játszma végén, 6:5-ös előnyben aztán megint a lehető legjobbkor brékeltek, 1 óra 17 perc alatt 6:4, 7:5-re nyertek, és nagy önbizalommal, kiváló formában várhatják az elődöntőt. Ellenfelük a Jennifer Brady, Alison Riske amerikai duó lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Atawo, Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5

VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
Melichar, Soares (amerikai, brazil, 2.)–Babos, Fucsovics (magyarok) 6:3, 6:2