Aus. Open: Babos Tímeáék már a negyeddöntőben párosban

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 06:49
null
Babos Tímeáék bejutottak a negyeddöntőbe (Fotó: AFP)
A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó magabiztosan győzte le a 13. kiemelt belga, svéd kettőst az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyének harmadik fordulójában.

 

Magabiztos győzelemmel jutott az Australian Open női párosversenyének negyeddöntőjébe Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic.

A címvédő kettős nem kezdett jól a 13. kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd duó ellen a 10 ezer férőhelyes Melbourne Arenában, Babos semmire veszítette el adogatójátékát. Ezt követően viszont nagyot változott a mérkőzés képe, Babos és Mladenovic sorban nyerte meg a gémeket, Flipkensék pedig rengeteget hibázva csak asszisztálni tudtak ehhez: 6:1-re húzta be az első játszmát a magyar-francia páros.

A folytatás már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de Babosék 4:4-nél értékesíteni tudták második bréklabdájukat Larsson adogatójátékánál, aztán Mladenovic kiszerválta a találkozót, 1 óra 8 perc alatt 6:1, 6:4 lett a vége. A mérkőzést a lelátóról nézhette meg a juniorok között egyesben és párosban is továbbjutó Nagy Adrienn, akinek – korosztályos társaihoz hasonlóan – nem jár belépő a nagy pályákra, ám Babostól kapott egyet, hogy élőben követhesse az összecsapást.

„Nagyon jól játszottunk, sok taktikai elemet és remek megoldásokat tudtunk bemutatni, amikor nehézségeink adódtak, azokat könnyen megoldottuk, jól kommunikáltunk. Elég magas színvonalon teljesítünk, aminek természetesen örülök” – mondta Babos a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, majd hozzátette, a folytatásban is kemény párharcokra számít, hiszen ők a címvédők, mindenki ellenük akar leginkább nyerni, de ha a saját játékukat tudják hozni, nem kell tartaniuk senkitől.

A címvédők következő ellenfele a kilencedik kiemelt amerikai Raquel Atawo és a szlovén Katarina Srebotnik párosa lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 13.)6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik